Το «πράσινο φως» έδωσε στον δήμο Πειραιά το Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα αναλάβει τις εργασίες για τη ριζική ανακαίνιση του κτιρίου – συμβόλου της πόλης.

Το κόστος της επένδυσης στον Πύργο του Πειραιά ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που έχει διαμορφωθεί στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Επί της εξέλιξης αυτής αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το πώς θα γίνει

Η ανάρτηση του κ. Μώραλη αναφέρει:

«Το κτήριο – σύμβολο της πόλης μας, ο Πύργος του Πειραιά αποκτά ζωή 45 και πλέον χρόνια μετά την κατασκευή του. Μετά και την απαιτούμενη έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το εμβληματικό αυτό έργο για την πόλη μας, που θα μεταμορφώσει τον Πύργο και θα αναβαθμίσει τη γύρω περιοχή, θα αποφέρει ένα πολύ μεγάλο έσοδο για τον Δήμο του Πειραιά και κυρίως θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Είναι εξαιρετικά θετικό για την πόλη μας, ότι παρά το δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας της πανδημίας, προχωρά στον Πειραιά μια τόσο μεγάλη επένδυση, άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος και χαρούμενος που οι προσπάθειές μας στέφθηκαν με επιτυχία, κλείνοντας έτσι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη, που παρέμενε στάσιμο για δεκαετίες.

Η αξιοποίηση του Πύργου αποτελεί ορόσημο ότι η πόλη αλλάζει ριζικά προς το καλύτερο, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί στους Πειραιώτες».

Δείτε τις φωτογραφίες: