Στην εκπνοή του έτους κάτοικοι και Δασαρχείο Πύργου περνούν στην αντεπίθεση στο θέμα της εναπόθεσης των σκουπιδιών, καταθέτοντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και κάνοντας προσπάθεια να προσβάλλουν την απόφαση προσωρινής διαταγής, που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Πύργου υπέρ του δήμου.

Έτσι χθες ο πληρεξούσιος του Ελληνικού Δημοσίου και Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Ζαχαρόπουλος, υπέβαλε για λογαριασμό του Δασαρχείου Πύργου, αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύεται στο Ελληνικό Δημόσιο και στο Δασάρχη Πύργου, κάθε πράξη παρεμπόδισης της εναπόθεσης στερεών αποβλήτων – απορριμμάτων από το δήμο Πύργου στη θέση Χάλκοβα.

Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος Αμαλιάδας, Ανδρέας Νικολακόπουλος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για λογαριασμό των κατοίκων, ενώ επισήμανε πως θα παρέμβουν και στην απόφαση προσωρινής διαταγής του Ειρηνοδικείου.

«Η έκταση στην οποία γίνεται η εναπόθεση των απορριμμάτων έχει κηρυχθεί αναδασωτέα. Ο δήμος όμως συνεχίζει να εναποθέτει απορρίμματα με βάση την προσωρινή διαταγή που χορήγησε το Ειρηνοδικείο Πύργου την περασμένη Παρασκευή. Σήμερα κατατέθηκαν δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Η μια από το Ελληνικό Δημόσιο και το Δασαρχείο Πύργου για ανάκληση της προσωρινής διαταγής όπου εκεί προτιθέμεθα να ασκήσουμε κύρια παρέμβαση αλλά παράλληλα αυτοτελώς οι κάτοικοι κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο με την οποία ζητούν να πάψει η εναπόθεση των απορριμμάτων στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

«Έχουμε σοβαρές ενστάσεις ως προς τη νομιμότητα της προσωρινής διαταγής που χορηγήθηκε και θεωρούμε ότι είτε με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία έχουμε υποβάλει είτε με το ίδιο το Ειρηνοδικείο να ανακαλέσει αυτή την προσωρινή διαταγή που χορήγησε, θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση θα σταματήσει. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση και των δικαστηρίων να λύσει αυτό το πρόβλημα και η Δικαιοσύνη να αποφανθεί σε αυτό το καυτό θέμα που έχει προκύψει και νομίζω ότι αντιμετώπιση μιας κατάστασης ανάγκης με τη δημιουργία μιας άλλη κατάστασης ανάγκης δεν μπορεί να αποδεχθεί το δικαιϊκό μας σύστημα» κατέληξε ο συνήγορος των κατοίκων.

Να σημειώσουμε πως και οι δύο υποθέσεις θα εκδικαστούν το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου, στα Δικαστήρια Πύργου.

Πηγή: ilialive.gr