Ένα βίντεο – ντοκουμέντο με τη στιγμή που ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 αναχαιτίζει τουρκικό F-16 τη στιγμή που επιχειρεί να παρενοχλήσει το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στις Οινούσσες, την Παναγιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, έρχεται σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το διάρκειας 44 δευτερολέπτων βίντεο καταρρίπτει το επιχείρημα των γειτόνων μας που μέσω του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών έκανε χθες λόγο για πτήση ρουτίνας των αεροσκαφών τους.

Η εικόνα και οι διάλογοι από το κοκ-πιτ του Mirage αποκαλύπτουν ότι μόνο ως τέτοια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Διακρίνεται ξεκάθαρα ότι δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν λοκάρει στα ραντάρ τους (έχουν κεντράρει στον στόχο τους δηλαδή) τον Τούρκο πιλότο που προσπαθεί να ξεφύγει, αφού αντιλαμβάνεται ότι σε άλλη περίπτωση θα είχε ήδη καταρριφθεί.

Εν προκειμένω όμως, προβαίνει πανικόβλητος σε ελιγμούς.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο Ελλήνων πιλότων που ακούγεται στο αποκαλυπτικό βίντεο και κατεγράφη την Κυριακή πάνω από το Αιγαίο, έχει ως εξής:

ΠΙΛΟΤΟΣ 1: FOX 2 (ΒΟΛΗ AIM 2)

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Τον έχω

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Έρχεται κι o άλλος (…)

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Τον έγραψα και στην κασέτα

ΠΙΛΟΤΟΣ 1: Ωραίος

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Σταθερά στα GUNS

ΠΙΛΟΤΟΣ 1: SAME

Όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές, δυστυχώς τέτοιου είδους περιστατικά έχουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: