Θα είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν το πρωί της Δευτέρας 4 Μάη και είναι δεδομένο πως οι πελάτες θα σπεύσουν! Για την ακρίβεια ήδη έχουν σπεύσει καθώς πολλά κομμωτήρια σε ολόκληρη τη χώρα έχουν φτιάξει λίστες αναμονής οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις δυο ή ακόμα και τρεις ημέρες!

Και για τα κομμωτήρια, ωστόσο, οι κανόνες προκειμένου να γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι αυστηροί και θα οι παραβάτες θα τιμωρούνται σκληρά.

Οι ατελείωτες ώρες στα κομμωτήρια, το ξεφύλλισμα των περιοδικών, το μασάζ στο λουτήρα και το κους – κους με φίλες αποτελούν παρελθόν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το κυβερνητικό σχέδιο, θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού και δύο μέτρα απόσταση των καθισμάτων. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να συμπληρώνουν κατάλογο με ραντεβού πελατών και θα τον δείχνουν στα ελεγκτικά όργανα.

Παράλληλα, θα υπάρξει απελευθέρωση ωραρίου από 7 το πρωί έως 9 το βράδυ, ενώ θα ισχύουν οι περιορισμοί ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα. Ισχύει δηλαδή ο κανόνας επιπέδου, αν αναπτύσσεται σε πάνω από δύο επίπεδο, ένα άτομο ανά 10τ.μ.

Η προστατευτική μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους, εργαζόμενους και πελάτες, ενώ τα γάντια μίας χρήσης για τους εργαζόμενους. Τέλος, η μέγιστη επιτρεπόμενη πληρότητα θα είναι 4 άτομα ανά 20 τ.μ.

Στο ίδιο πλαίσιο μέτρων περιλαμβάνονται επίσης: κουρεία, κέντρα αισθητικής, καταστήματα οπτικών ειδών κλπ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως όπως ανακοίνωσε τόσο ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης όσο και οι αρμόδιοι υφυπουργοί που παρουσίασαν το «σχέδιο Γέφυρα» όλα αυτά βρίσκονται υπό την αίρεση πως τα επιδημιολογικά στοιχεία θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Οποιαδήποτε αύξηση θα σημαίνει αυτόματα και πισωγύρισμα στα περιοριστικά μέτρα.