Οι αιτούντες άσυλο της Μόριας μαζεύουν και ανακυκλώνουν τα πλαστικά στον καταυλισμό

Για κάθε έξι μπουκάλια θα παίρνουν ένα γεμάτο με νερό


ΕΛΛΑΔΑ
22:40
27/04/2020
Οι αιτούντες άσυλο της Μόριας μαζεύουν και ανακυκλώνουν τα πλαστικά στον καταυλισμό
10
loading

Τη μεγάλη ποσότητα πλαστικών μπουκαλιών από νερό που κατακλύζουν το ΚΥΤ της Μόριας προσπαθούν να συγκεντρώσουν και να ανακυκλώσουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες/μετανάστες που ζουν εκεί.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην MCAT, ομάδα ενημέρωσης για τον κορονοϊό που έχουν συγκροτήσει οι ίδιοι οι αιτούντες άσυλο και τη ΜΚΟ «Stand by me Lesvos». Και σύμφωνα με αυτήν, οι αιτούντες άσυλο για κάθε έξι άδεια πλαστικά μπουκάλια που φέρνουν σε φορτηγό αυτοκίνητο έξω από τον καταυλισμό, παραλαμβάνουν ένα νέο γεμάτο με νερό μπουκάλι.

Ήδη στο παιχνίδι «κυνήγι» των άδειων πλαστικών μπουκαλιών έχει αποδοθεί ο αριθμός των μικρών παιδιών του καταυλισμού, που υπολογίζονται σε περίπου 4.000, σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σημειώνεται ότι, υπολογίζεται σε 30.000 περίπου την ημέρα, ο αριθμός των μπουκαλιών νερού που χρησιμοποιείται στον καταυλισμό της Μόριας.

«Ελπίζουμε να λύσουμε τρία προβλήματα με την προσπάθειά μας. Να απαλλαγούμε από την τεράστια ποσότητα άδειων μπουκαλιών νερού που καταλήγουν στα σκουπίδια ή σε ρέματα και ανάμεσα στους χώρους κατοίκησής μας. Να προμηθεύσουμε περισσότερο πόσιμο νερό σε όλους. Και να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», λέει η ομάδα MCAT.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Αργησε

  ...το roomservice γι αυτο τα πεταξαν κατω...

 2. avatar Βλέπετε….

  ..ολοι οι Έλληνες εμφιαλωμένο πίνουνε... Γιατί μα μην δώσουμε κι σε αυτούς;;; άλλωστε μονο με εμφιαλωμένο μεγάλωσαν στις πατρίδες τους!

 3. avatar Αν δεν

  Ήταν εκεί δεν θα υπήρχε και η βρωμιά τους

 4. avatar Peter17

  τους πληρώνουμε κι από πάνω για να κάνουν το αυτονόητο: να πετάνε τα σκουπίδια στους κάδους. Όταν σταματήσει η δωροδοκία και τους πεις γιατί δεν πετάς τα σκουπίδια στους κάδους αλλά κάτω, θα σου πουν: πλήρωσέ με να το κάνω

 5. avatar Άγγελος gr.

  Τα μπουκάλια που μαζεύουν εγώ τα πέταξα;

 6. avatar E.A.

  Έξυπνο, ειδικά για τα παιδιά.

 7. avatar Πρόσφυγες/μετανάστες;

  Σα να λέμε ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 8. avatar Manos Panos

  [...] μκο και λαθρομεταναστες εξω απο την Ελλαδα

 9. avatar Γκασμας

  ΑΠΕΛΑΣΗ των λαθρο και φυλακη στις ΜΚΟ

  1. avatar Αν δεν

   Ήταν εκεί δεν θα υπήρχε και η βρωμιά τους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει