Άγιο φαίνεται ότι είχαν μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Πεύκων Θεσσαλονίκης καθώς η κατάρρευση της σκεπής του σχολικού συγκροτήματος σημειώθηκε σε ώρες εκτός λειτουργίας τους σχολείου.

Περίπου 60 μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων της Α’ Λυκείου έμειναν… «άστεγοι», εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους της σκεπής, που προκλήθηκε από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Το περιστατικό συνέβη σε ώρες εκτός λειτουργίας του σχολείου, στο δεύτερο όροφο ενός παλαιού κτιρίου, όπου φιλοξενούνται τα τρία τμήματα της Α’ Λυκείου. Στο Λύκειο Πεύκων φοιτούν 430 μαθητές, οι οποίοι παρακολουθούν τα μαθήματα σε διάσπαρτα κτίρια, σε 13 αίθουσες κίμπο και σε πρώην νηπιαγωγεία.

Αύριο τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά για τους μαθητές της Α’ Λυκείου, οι οποίοι θα μοιραστούν προσωρινά σε άλλες αίθουσες, έως ότου γίνει η αποκατάσταση της σκεπής.

Αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Σχολικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητήσει και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Δεν αποκλείεται, τα τρία τμήματα να λειτουργήσουν προσωρινά σε απογευματινή βάρδια.