Ο κορονοϊός έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητα των ανθρώπων, δοκιμάζοντας τους και διαμορφώνοντας μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Ωστόσο υπάρχουν στιγμές μέσα στη δύσκολη συγκυρία που προκαλούν συγκίνηση και φέρνουν χαμόγελο στα χείλη.

Σε μία από αυτές ο 73χρονος Γιώργος Χαντολιάς που έχει βγει νικητής από τη μάχη με τον κορονοϊό και πλέον η νοσηλεία του, στην παθολογική πτέρυγα του Θριάσιου, οδεύει προς το τέλος της, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Και συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό, από το Α μέχρι το Ω είναι άψογοι και φέρθηκαν πάρα πολύ καλά. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη, κουράγιο και αντοχή» εξομολογείται συγκινημένος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Στο πλευρό του ήταν η γιατρός του, λοιμωξιολόγος Στυλιανή Σιμπάρδη: «Ό,τι του ζητήθηκε το έκανε. Συνεργάστηκε πάρα πολύ. Είναι λεπτόσωμος και ρύθμιζε καλά τα υποκείμενα νοσήματα, τον διαβήτη και την υπέρταση».

Η περιπέτεια του 73χρονου άρχισε στις αρχές του μήνα. Ένας επίμονος πυρετός τον έστειλε αρχικά στο νοσοκομείο της Βούλας. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και η διασωλήνωσή του κρίθηκε επιβεβλημένη.

Οι δικοί του άνθρωποι αγωνιούσαν και προσεύχονταν. Ο ίδιος έπαιρνε δύναμη από την αγάπη τους και τελικά νίκησε τον ιό.

«Το ξεπέρασα. Είμαι πάρα πολύ καλά χάρη των παιδιών που είναι εδώ μέσα».

Η λοιμωξιολόγος λέει χαρακτηριστικά: «Πίστεψε ότι θα γίνει καλά, ότι θα βγει νικητής».

Το διάστημα που ο 73χρονος έδινε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του στην εντατική, οι θεράποντες γιατροί έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους ασθενείς τους. Ανάμεσά τους και πολλά άτομα νεαρής ηλικίας.

Η περίπτωση του 73χρονου που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επιστροφή στους δικούς του ανθρώπους δεν είναι η μοναδική.

Από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού όπου συνεχίζει τη νοσηλεία του, 60χρονος ταξιτζής περιγράφει την περιπέτεια υγείας, που θα θυμάται για πάντα.

«Δούλεψα τελευταία στο αεροδρόμιο. Μέχρι τις 7-8 Απριλίου εργαζόμουν κανονικά».

Ο 60χρονος δεν ανέβασε πυρετό, όμως η απώλεια της γεύσης σε συνδυασμό με το ζάχαρο που τον ταλαιπωρεί, τον έκανε να ανησυχήσει.

Ο ίδιος αποδίδει την ασθένεια σε επιβάτες που πήρε από το αεροδρόμιο, που είχαν ταξιδέψει από το εξωτερικό.

«Από Αγγλία. Εκεί πιστεύω ότι το κόλλησα. Αυτοί ήταν προσεκτικοί, εγώ δεν ήμουν».

Τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων ήταν ενθαρρυντικά. Η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται και αναμένει το πολυπόθητο εξιτήριο στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

«Δόξα τω Θεώ, καλύτερα πάω».