Εντός των επομένων λεπτών, γύρω στις 15:30 το μεσημέρι, αναμένεται η ολοκλήρωση της σύσκεψης στον δημαρχείο Ερμιονίδας, που εδρεύει στο Κρανίδι, προκειμένου να αποφασιστεί ποια μέτρα θα παρθούν ώστε να αντιμετωπιστεί η υγειονομική βόμβα που προέκυψε με τα τουλάχιστον 150 θετικά κρούσματα κορονοϊού στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» το οποίο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς αρκετοί από τους μετανάστες το προηγούμενο χρονικό διάστημα μετακινούνταν συνεχώς στο Πόρτο Χέλι, το Κρανίδι και την Ερμιόνη, επισκεπτόμενοι σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Για το λόγο αυτό το πιθανότερο είναι ότι θα τεθεί σε καραντίνα όλος ο δήμος Ερμιονίδας και στην περιοχή των Διδύμων θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη που θα απαγορεύει σε οποιονδήποτε να προχωρήσει πέρα από εκείνο το σημείο – είναι το χωριό μέσα ή περιφερειακά από το οποίο περνάει κανείς αναγκαστικά οδικώς ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του στις περιοχές της Ερμιονίδας.

Το εάν όντως συμβεί κάτι τέτοιο αναμένεται να το επιβεβαιώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος βρίσκεται στο δημαρχείο Κρανιδίου μαζί με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη και κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Άξιο μνείας είναι επίσης το γεγονός ότι ανάμεσα στα θετικά κρούσματα υπάρχει και αυτό ενός εργαζόμενου στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» αλλά και ενός εκπροσώπου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.