Συγκλονιστικές είναι οι σκηνές από το νοσοκομείο «Σωτηρία», εκεί όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μεγάλη «μάχη», προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς με κορονοϊό. Η κάμερα του Alpha μπήκε στο νοσοκομείο, με τις μαρτυρίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων να συγκλονίζουν.

Το βίντεο ξεκινά με μια γυναίκα γιατρό να λέει σε έναν ηλικιωμένο άνδρα που νοσηλεύεται στην Εντατική: «Παππού, παππού, θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι;». Και στη συνέχεια η ίδια του λέει: «Κύριε Συμεών με ακούς; Με ακούς; Θα μου σφίξεις δυνατά το χέρι; Μπορείς; Προσπάθησε, προσπάθησε».

Γιατροί και νοσηλευτές αγγίζουν και μιλούν συνεχώς στους ασθενείς,ακόμη και σε εκείνους που δεν μπορούν να απαντήσουν. Η αγωνία τους, μάλιστα, αποτυπώνεται στον τρόπο που κινούνται. Είναι μία ακόμη μέρα μάχης σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία», σημειώνει το ρεπορτάζ.

«Είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας», λέει στην κάμερα του καναλιού η Αντωνία Κουτσούκου, διευθύντρια της Μονάδας.

Όπως αναφέρεται, εκεί η ησυχία είναι ευπρόσδεκτη. Σημαίνει ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Ο «πόλεμος» παίζεται ανάμεσα σε μόνιτορ και αναπνευστήρες. Μόνο που αυτοί οι «στρατιώτες» φορούν λευκή στολή και μάσκα. Το προσωπικό κινείται όπως σε μια κυψέλη: αθόρυβα, γρήγορα και συντονισμένα…

Η κυρία Κουτσούκου, που ζει τις τελευταίες εβδομάδες κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές μέσα σε νοσοκομεία, μιλά για μια οικογένεια ενός ανθρώπου που νοσηλεύεται πολύ καιρό στο «Σωτηρία» και ο οποίος «μάλλον δεν θα τα καταφέρει», ζήτησε από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου να ανοίξουν το παράθυρο στο δωμάτιό του και να του παίξουν την αγαπημένη του μαντολινάτα, κάτι που συνέβη.

«Είναι ήρωες»

Ένας ασθενής, ο Γιάννης Σταυρόπουλος, που νοσηλευόταν στην Εντατική του νοσοκομείου, λέει στην κάμερα φανερά συγκινημένος: «Όταν βγήκα και μου είπαν ότι είμαι καλά, ήταν η πιο συγκινητική στιγμή στη ζωή μου», αναφέρει ο ίδιος. Και χαρακτηρίζει γιατρούς και νοσηλευτές «ήρωες. Είναι ήρωες όλοι τους».

Και πράγματι, αγνοώντας τα συνεχή ωράρια, οι «πολεμιστές» του κορονοϊού παραμένουν εκεί, στο πόστο τους, με σκοπό να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούν…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.