Ακόμα μια δημοσκόπηση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε. Αυτή τη φορά από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών φοβάται για την υγεία του εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα το 68,3% των πολιτών απάντησε πως φοβάται για την υγεία του σε αντίθεση με το 12,7% που απάντησε πως τον τρομάζουν οι οικονομικές επιπτώσεις που έχει φέρει μαζί του ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Επίσης, το 18,4% απάντησε πως τον φοβίζουν εξίσου και τα δυο, και οι οικονομικές επιπτώσεις αλλά και υγεία.

Αναφορικά με τις συνέπειες που έχει o εγκλεισμός σε προσωπικό επίπεδο, το 36,8% απάντησε πως «Ήρθαμε πιο κοντά» και το 46,6% «Δεν έχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις μας». Σε ποσοστό 8,5%, οι ερωτηθέντες δήλωσαν πως η καραντίνα και η παραμονή στο σπίτι έχει δημιουργήσει περισσότερες εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και το 8,1% απάντησαν πως μένουν μόνοι τους οπότε δεν υπάρχει κάποια διαφορά.