Εκτεταμένη επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης ζημιών έγινε στο λόφο του Στρέφη τις προηγούμενες ημέρες από συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, δεκάδες εργαζόμενοι από διάφορες υπηρεσίες του, οι οποίοι προέβησαν σε εργασίες καθαρισμού, απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων, συντήρησης και επισκευής στα χωμάτινα μονοπάτια, αλλά και στο πλακόστρωτο μέρος, κλαδέματος και βελτίωσης του πρασίνου. Επίσης αποκατέστησαν τις ζημιές και έβαψαν όλα τα παγκάκια, τα όργανα της παιδικής χαράς κ.ά.

Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Πρασίνου με ειδικά χορτοκοπτικά μηχανήματα καθάρισαν τα παρτέρια του λόφου από τα αγριόχορτα. Επίσης κλάδεψαν όλα τα ψηλά δέντρα τα οποία χρειάζονταν περιποίηση αλλά και τους θάμνους οι οποίοι  βρίσκονται στον λόφο.

Επίσης τα συνεργεία από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων επιδιόρθωσαν όλα τα παιχνίδια και όργανα τα οποία βρίσκονται στην παιδική χαρά, κάποια από τα οποία είχαν υποστεί σοβαρές φθορές από βανδαλισμούς.

«Κάθε μέρα που περνάει, είναι για εμάς, πολύτιμος χρόνος που κερδίζουμε, για να αλλάξει η Αθήνα. Για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζεται η Αθήνα την επόμενη μέρα. Τα έργα εκείνα που χρειαζόμαστε σήμερα και στο μέλλον» τονίζει με αφορμή την παρέμβαση στον λόφο του Στρέφη ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.