Την ανάπτυξη και την παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως επαγγελματικής συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ).

Πρόκειται για υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής, που υποστηρίζονται τεχνικά από διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης, χωρίς, ωστόσο, να διαφοροποιούνται ουσιαστικά σε επίπεδο στόχων και μεθόδου από τις διά ζώσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξ αποστάσεως επαγγελματική συμβουλευτική μπορεί να θεωρηθεί εξέλιξη της παραδοσιακής μεθόδου, στοχεύει στην εξατομικευμένη υποστήριξη και στην ενδυνάμωση των ατόμων για επαγγελματική ανάπτυξη και στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους κατά την αναζήτηση εργασίας.

Ειδικότερα, η εξ αποστάσεως επαγγελματική συμβουλευτική αναπτύσσεται σε πραγματικό χρόνο, υποστηρίζεται από λογισμικό διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης και οργανώνεται με τη μορφή ατομικών συνεδρίων και τη χρήση εργαλείων και ερωτηματολογίων. Επιπλέον, σύμφωνα με την ακολουθούμενη μεθοδολογία, τα στάδια και οι στόχοι της συμβουλευτικής προσαρμόζονται στις ανάγκες των συμβουλευομένων και υπάρχει ευελιξία τόσο ως προς τον αριθμό των συναντήσεων, όσο και ως προς την επιλογή των εργαλείων.

Σημειώνεται ότι οι τεχνικές απαιτήσεις για τους συμμετέχοντες είναι οι ελάχιστες, καθώς δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ή λογισμικό, παρά ηλεκτρονικός υπολογιστής, με ηχεία και μικρόφωνο, σύνδεση στο internet ή smart phone ή tablet.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μπορούν να απευθυνθούν στις δομές του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.