Η κορυφαία Καναδή λογοτέχνης Μάργκαρετ Άτγουντ πρόκειται να τιμηθεί με τον τίτλο της επίτιμης διδάκτορος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9/12, στο Ελληνικό Προξενείο στο Τορόντο παρουσία του πρεσβευτή της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθερίου Αγγελόπουλου.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠ έχει αποφασίσει ομόφωνα να απονείμει τον τίτλο στην κορυφαία Καναδή συγγραφέα, ποιήτρια, μυθιστοριογράφο και κριτικό –με ογκώδες, πολυβραβευμένο και πρωτότυπο έργο.

Ο πρεσβευτής του Καναδά στην Ελλάδα Ρόμπερτ Πεκ, χαιρετίζοντας την απόφαση της Συγκλήτου δήλωσε: «Η Μάργκαρετ Άτγουντ είναι μια από τις πιο διάσημες συγγραφείς του Καναδά και πολύ γνωστή στην Ελλάδα. Καθώς ολοκληρώνουμε τις εκδηλώσεις που σφραγίζουν τα 70 χρόνια επίσημων διπλωματικών σχέσεων Καναδά-Ελλάδας, γιορτάζουμε αυτή την ιδιαίτερη τιμή».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ιδρυθεί κέντρο Καναδικών Σπουδών, το οποίο προωθεί την καναδική λογοτεχνία στην Ελλάδα.