Ένας δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στην περιοχή της Πέλλας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή. Έτσι, ο τραγικός απολογισμός των θανάτων από Covid-19 στη χώρα μας είναι πλέον 54 νεκροί.

«Δυστυχώς έχουμε δεύτερο θάνατο από επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Πέλλα. Απεβίωσε o 66χρονος από το Μαυροβούνι. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

O αντιπεριφερειάρχης Πέλλας επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7.

Το προηγούμενο 24ωρο, 3 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα στην κοινότητα και επιπλέον 119 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 23 στη Ριτσώνα.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.514 χωρίς να υπολογίζονται τα κρούσματα στο πλοίο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Από αυτούς 91 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της 2ας Απριλίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν σε 91.

Στο λιμάνι του Πειραιά το «Ελ.Βενιζέλος» με τα 119 θετικά κρούσματα κορονοϊού

Στο μεταξύ, στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής», στο λιμάνι του Πειραιά έχει δέσει από το βράδυ της Πέμπτης το «Ελ.Βενιζέλος» με 119 θετικά κρούσματα για κορονοϊό ανάμεσα στους 380 συνολικά επιβαίνοντες του πλοίου.

Τις επόμενες ώρες, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, αναμένεται να αποβιβαστούν οι επιβαίνοντες που βρέθηκαν αρνητικοί στα τεστ για τον κορονοϊό.

Η επιχείρηση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε 36 ώρες με τους επιβαίνοντες που είναι αρνητικοί να μεταφέρονται σε ξενοδοχεία της Αθήνας από όπου και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τους.

Όσοι επιβαίνοντες ήταν θετικοί στην Covid – 19, θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για 14 ημέρες. Χθες το πρωί, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το πλοίο για να πάρει δείγματα από τις επιφάνειες και από το σύστημα κεντρικού κλιματισμού.