Οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα αυξήθηκαν και πλέον έχουν φτάσει τους 49. Σήμερα 31 Μαρτίου ανακοινώθηκαν 82 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων του Covid-19 να είναι 1314.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αυξήθηκαν.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοίνωσε τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε πέντε δήμους για να αποφευχθεί ευρύτερη εξάπλωση της νόσου στις συγκεκριμένες περιοχές.

Σε καραντίνα τίθεται η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς από σήμερα στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει 14 ημέρες, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Επίσης, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα στις 8 το βράδυ στη μετακίνηση των πολιτών θα εφαρμοστούν για 14 ημέρες στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Έπειτα, ο λόγος δόθηκε στην κ. Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών η οποία αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού έξω από τις τράπεζες που επικράτησαν σήμερα.

«Η σημερινή εικόνα δεν δικαιολογείται μετά τα μέτρα και την πρόνοια που έχει λάβει το τραπεζικό σύστημα. Τα τραπεζικά καταστήματα ήταν και θα παραμείνουν ανοιχτά. Είναι σαφές ότι η εξυπηρέτησή μας θα πρέπει να γίνει με αυστηρή προσήλωση των μέτρων που έχουν ληφθεί. Χρειαζόμαστε μια πειθαρχημένη ελευθερία για να έχουμε μελλοντικά μια πλήρη ελευθερία» ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχουμε σύμμαχο την τεχνολογία. Καλέσαμε από τις 13 Μαρτίου τους πολίτες να συνεχίζουν την οικονομική ζωή τους από απόσταση χωρίς να πάνε στο κατάστημα».

Η κ. Απαλάγακη αναφέρθηκε στη δύναμη που παρέχει στους πολίτες η τεχνολογία: «Οι πληρωμές που μπορούν να γίνουν ψηφιακά έγιναν με ουρές, αδικώντας αυτά τα εργαλεία που μας δίνει η τεχνολογία» και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους τηρώντας τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού: «Κάνουμε έκκληση στους πολίτες, διαβεβαιώνουμε τους ανθρώπους που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία ότι θα είμαστε κοντά τους να τους εξυπηρετήσουμε».