Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ξέσπασε φωτιά την Παρασκευή, σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Σβώλου και Απελλού.

Ένας άντρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο άντρας εντοπίστηκε στο σαλόνι του σπιτιού. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 78χρονος βρέθηκε απανθρακωμένος.

Νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρή μια ηλικιωμένη γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τη γυναίκα παρέλαβε το ΕΚΑΒ. Νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός Mega είχε μεταδώσει πως η γυναίκα βρέθηκε νεκρή και οι άντρες της πυροσβεστικής αναζητούσαν στα υπόλοιπα δωμάτια του διαμερίσματος και τον σύζυγο της άτυχης γυναίκας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 8 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο διαμέρισμα ρετιρέ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Σβώλου και Απελλού. Αμέσως, στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και η περιοχή αποκλείστηκε για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των υδροφόρων οχημάτων. Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, όπως επίσης παρακείμενη οικοδομή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν από συγγενικό πρόσωπο των ηλικιωμένων, ότι πιθανότατα το άτυχο ζεύγος βρίσκεται στο εσωτερικό του φλεγόμενου διαμερίσματος. Όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να να μπουν μέσα σ’ αυτό, τους εντόπισαν νεκρούς.

Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε είτε από το σαλόνι είτε από την κουζίνα, χώροι που κάηκαν ολοσχερώς. Τα ακριβή αίτιά της ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.