Αλλαγή ώρας 2020: Ξημερώματα Κυριακής πάμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Πλησιάζει η θερινή ώρα


ΕΛΛΑΔΑ
7:50
27/03/2020
Αλλαγή ώρας 2020: Ξημερώματα Κυριακής πάμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
3
loading

Ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου αλλάζει η ώρα σε θερινή και πάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο (του 2020) και ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2021. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς κατά τους μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Πότε θα σταματήσουμε να αλλάζουμε ώρα

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας, απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2021, δύο χρόνια αργότερα από την αρχική πρόταση της ΕΕ.

Με ψήφους 410 έναντι 192 η Ευρωβουλή τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της πρακτικής της αλλαγής ώρας.

Η ψήφος αυτή, εξηγούσε το Reuters, δεν είναι η τελευταία λέξη στο ζήτημα αυτό αλλά θα αποτελέσει τη βάση των συνομιλιών με τις χώρες της ΕΕ για να προκύψει η τελική νομοθεσία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «οι χώρες της ΕΕ που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν την θερινή τους ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021. Αυτές οι οποίες προτιμούν να διατηρήσουν την χειμερινή τους ώρα μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από τα μέλη του ΕΚ με 410 ψήφους υπέρ, έναντι 192 κατά και 51 αποχών.

Η ολομέλεια υποστήριξε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τερματισμό της εποχιακής αλλαγής ώρας, αλλά ψήφισε την αναβολή της ημερομηνίας ισχύος του τερματισμού από το 2019 στο 2021.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Πολίτης Χ

  Μέχρι 30 Απριλίου 2020 θα πρέπει όλες οι χώρες της ΕΕ να έχουν αποφασίσει ποια ώρα θα κρατήσουν. Εγώ προτείνω το εξής: να κρατήσει κάθε χώρα το μέσο όρο της θερινής ώρας και της χειμερινής ώρας δηλαδή το μισάωρο. Πχ η Ελλάδα που έχει με τη χειμερινή ώρα GMT+2 και με τη θερινή ώρα GMT+3 να έχει με την ενδιάμεση ώρα GMT+2:30 και να ονομαστεί η ζώνη ώρας σε κάθε χώρα της ΕΕ (ανάλογα με το που ανήκει) \"μέση ώρα ανατολικής/κεντρικής/δυτικής Ευρώπης\". Η ζώνη ανατολικής Ευρώπης να ανήκει στη GMT+2:30, η ζώνη κεντρικής Ευρώπης να ανήκει στη GMT+1:30, Η ζώνη δυτικής Ευρώπης να ανήκει στη GMT+0:30 κλπ.

 2. avatar ΦΡΑΝΚΥ

  Καλύτερα να κρατήσουμε την θερινή ?

 3. avatar Alofron

  Έτσι για να τελειώνουμε με τον ιό 1 ώρα γρηγορότερα 😀😀😀.
  Κουραγιο σε ολους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει