Το «πράσινο φως» για τον ορισμό επίκουρης ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου, άναψε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης Παναγής Γιαννάκης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε δεκτό σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Πολυγύρου, η οποία επικαλείτο το βεβαρυμένο έργο της εκεί ανακρίτριας, που πέρα από τις καθημερινές υποθέσεις που χειρίζεται, καλείται να φέρει εις πέρας τις δύο ογκωδέστατες δικογραφίες που συνδέονται με τις αντιδράσεις για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.

Η πρώτη αφορά την εμπρηστική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, υπόθεση για την οποία κατηγορούνται συνολικά είκοσι άτομα, από τους οποίους έχουν απολογηθεί μόλις οι επτά. Η δεύτερη αφορά πλειάδα επεισοδίων κατά τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο κινητοποιήσεων κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού. Η τελευταία δικογραφία περιλαμβάνει 29 ύποπτους, οι οποίοι κλήθηκαν μέχρι στιγμής από την ασφάλεια να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Πολυγύρου κάλεσε τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης να εγκρίνει τον ορισμό ανακρίτριας, η οποία θα συνδράμει επικουρικά το έργο της συναδέλφισσάς της, πράγμα το οποίο έγινε.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από λίγες μέρες το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απέρριψε, με συντριπτική πλειοψηφία, το αίτημα, που είχε υποβάλλει ο κ. Γιαννάκης, να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, τον αντίκτυπο στην κοινή γνώμη.