Καλή χρονιά ήταν για τον τουρισμό της Χαλκιδικής το 2013, καθώς οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 10% και ο τζίρος κατά 7%. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής, αλλά και της τοπικής Ένωσης Ξενοδοχίων Γρηγόρης Τάσιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 29ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη, μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην προσέλευση τουριστών από τη Ρωσία και την Ουκρανία (15% και 25%), αντίστοιχα.

Ο κ. Τάσιος δήλωσε αισιόδοξος και για το 2014, βασισμένος στις προκρατήσεις και εκτίμησε ότι το τουριστικό ρεύμα θα αυξηθεί κατά 7-8%

Περαιτέρω, επισήμανε ότι η Χαλκιδική έχει ανάγκη από επιπλέον 10.000 κλίνες τα επόμενα χρόνια και καλωσόρισε τους νέους επενδυτές σε Παλιούρι και Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα γίνουν και άλλες επενδύσεις σε Αζάπικο, Ψακούδια, Καλύβες, αλλά και στο Gerakina Beach.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής θα συμμετάσχει σε μια σειρά τουριστικών εκθέσεων, στη Σμύρνη, την Ουτρέχτη, την Στουτγάρδη, την Κωνσταντινούπολη, τις Βρυξέλλες, τη Σόφια, το Μόναχο, τη Βουδαπέστη, τη Μόσχα, το Βουκουρέστι, το Κίεβο και το Λονδίνο, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Το site www.visit-halkidiki.gr παρέχει πληροφόρηση στα αγγλικά και στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα εμπλουτιστεί με άλλες έξι γλώσσες.

Τέσσερα καταλύματα στη Χαλκιδική είναι έτοιμα να πιστοποιηθούν ως φιλικά προς το περιβάλλον με το σήμα «eco label», ενώ στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του Οργανισμού με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι φεστιβάλ γαστρονομίας.

Τέλος, ο Οργανισμός αναμένεται να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τους Δρόμους του Κρασιού Βόρειας Ελλάδας.