«Γερμανοί νεοναζιστές προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα;»

Θέλουν να βοηθήσουν «Έλληνες πατριώτες» και να εμποδίσουν «εισβολείς», γράφει η Deutsche Welle


ΕΛΛΑΔΑ
13:24
16/03/2020
«Γερμανοί νεοναζιστές προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα;»
18
loading

Για ομάδες γερμανών νεοναζιστών και Ταυτοτικών που στις 23 Μαρτίου σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα κάνει λόγο ρεπορτάζ της Deutsche Welle που επισημαίνει πως «θέλουν να βοηθήσουν "Έλληνες πατριώτες" για να εμποδίσουν "εισβολείς" να μπουν στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν διαδικτυακά αρχές Μαρτίου. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη στενή παρακολούθηση συγκεκριμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την Καταρίνα Κένιχ - Πρόις, βουλευτή του κόμματος «Η Αριστερά» στη Βουλή της Θουριγγίας. «Από τις 2 Μαρτίου ξεκίνησαν οι συζητήσεις σε διαδικτυακές ομάδες στο WhatsApp, στο Facebook, και σε άλλες πλατφόρμες chat, ακόμη και στο YouTube» είπε η Γερμανίδα βουλευτής μιλώντας στη DW. «Συνομιλούν χρησιμοποιώντας τη γνωστή ρατσιστική φρασεολογία. Την επόμενη ημέρα αντάλλαξαν την πληροφορία ότι οι πρώτοι νεοναζιστές και μέλη του κινήματος των Ταυτοτικών βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και στη συνέχεια έπεσε η ιδέα να οργανωθεί ταξίδι στις 23 του μηνός στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στη συνέχεια άρχισε ανταλλαγή προτάσεων, εάν το ταξίδι θα γίνει με πούλμαν ή με αυτοκίνητο, ποιο το κόστος, εάν πρέπει να προμηθευτούν όπλα και με ποιον τρόπο θα έρθουν σε επικοινωνία με Έλληνες πατριώτες, όπως τους αποκαλούν».

Πατριωτική Αντιπολίτευση Ευρώπης

Η Καταρίνα Κένιχ - Πρόις είναι υπεύθυνη στο κόμμα της για θέματα φασισμού. Ασχολείται τα τελευταία 25 χρόνια με την Ακροδεξιά στο κρατίδιο της Θουριγγίας και συμμετείχε και στις δυο εξεταστικές επιτροπές για το τι πήγε στραβά στην εξιχνίαση της νεοναζιστικής τρομοκρατικής ομάδας NSU, σε μια δίκη που θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία της μεταπολεμικής Γερμανίας. «Πρόκειται για μεμονωμένα άτομα, δεν υπάρχει κάποιο ηγετικό πρόσωπο του ακροδεξιού χώρου. Στηρίζονται από τμήματα του ακροδεξιού και εθνολαϊκιστικού κόμματος 'Εναλλακτική για τη Γερμανία', βουλευτές του ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Ιδιαίτερο «ζήλο» γι αυτό το ταξίδι δείχνει ο Έρικ Γκρατσιάν ή Γκρατσιανί, κινητήρια δύναμη της λεγόμενης «Πατριωτικής Αντιπολίτευσης Ευρώπης».

Ο Γερμανός ακροδεξιός, που κατάγεται από το νότιο Τιρόλο, εμφανίζεται και ως ομιλητής σε τακτικές διαδηλώσεις που διοργανώνει σε κεντρικά σημεία του Βερολίνου η Πατριωτική Αντιπολίτευση Ευρώπη. Προέρχεται από τον χώρο των ισλαμοφοβικών και είναι οπαδός θεωριών συνομωσίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Berlin Rechtaussen, στις ομιλίες του κατηγορεί την καγκελάριο Μέρκελ για «προδοσία του λαού της, τον οποίο οδηγεί στη γενοκτονία» καθώς και τους Ρότσιλντ, «που κατέχουν θέσεις εξουσίες και ωθούν την Ευρώπη στο χάος, την καταστροφή και τον εμφύλιο».

«Με ένα κομμάτι συρματόπλεγμα»

Τι θέλει να κάνει ο΄Ερικ Γκρατσιανί και οι ομοϊδεάτες του στα ελληνοτουρκικά σύνορα; Το περιγράφει σε ένα «σημαντικό μήνυμα» στα αγγλικά που έστειλε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις 10 Μαρτίου. «Η Πατριωτική Αντιπολίτευση Βερολίνο θα ξεκινήσει για τα ελληνοτουρκικά σύνορα για να βοηθήσουμε επί τόπου. Θα παραμείνουμε μια εβδομάδα. Θα ξεκινήσουμε στις 23 Μαρτίου και ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε γέφυρα με τους πατριώτες που θέλουν να μας ακολουθήσουν… Εκείνο που θα φέρουμε είναι ένα κομμάτι συρματόπλεγμα και θα το δώσουμε συμβολικά στις τοπικές αρχές για να καλύψουν τμήμα των συνόρων που κατέστρεψαν οι εισβολείς και ο τουρκικός στρατός.

Την ίδια ώρα θέλουμε να δείξουμε στην κοινή γνώμη της Γερμανίας ότι και χωρίς χορηγίες είναι δυνατόν να μεγαλώσει η επιχείρησή μας. Ετοιμάζομαι για τις 23 Μαρτίου 2020. Mε πατριωτικούς χαιρετισμούς,΄Ερικ Γκρατσιάν». Ο Γκρατσιάν επανέρχεται με ανάρτηση στο Facebook στις 13 Μαρτίου. Χαρακτηρίζει την αποστολή στα ελληνοτουρκικά σύνορα «ειρηνευτική» για να «δείξουμε στους ανθρώπους στην Ελλάδα ότι δεν είναι μόνοι σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ότι υπάρχουν Γερμανοί και Ευρωπαίοι πολίτες που ενδιαφέρονται». Για να καταλήξει ότι «έχουμε συνείδηση του κινδύνου, αλλά στεκόμαστε δίπλα - δίπλα για έναn κοινό σκοπό, την προστασία των ευρωπαϊκών μας εξωτερικών συνόρων και την ελευθερία των λαών της Ευρώπης».

Ωστόσο, οι εξελίξεις με τον κορονοϊό ανατρέπουν τα αρχικά σχέδια. Σε συνοδευτικό της ανάρτησης βιντεάκι ο Γκρατσιάν ενημερώνει ότι λόγω του κλεισίματος των αυστριακών συνόρων το ταξίδι «αλληλεγγύης» δεν θα γίνει οδικώς αλλά αεροπορικώς, κι αυτήν τη φορά δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο τελικός προορισμός. «Κάπου στην Ελλάδα», λέει. Επίσης δείχνει να είναι τόσο αποφασισμένος να πάει αυτός με ολιγομελή ομάδα ομοϊδεατών του στην Ελλάδα, που αψηφά, όπως ισχυρίζεται, τις επιπτώσεις σε περίπτωση που κολλήσει τον ιό.

«Να πολεμήσουν με Έλληνες πατριώτες»

Τι σκοπεύουν να κάνουν οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα; «Έχουν διαφορετικούς στόχους» μας λέει η Καταρίνα Κένιχ - Πρόις. «Οι Ταυτοτικοί θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες και να κάνουν βίντεο για να αποσπάσουν τη δημόσια προσοχή. Οι άλλοι νεοναζιστές που συνεννοούνται μέσω Chats να προστατεύουν τα σύνορα και να πολεμήσουν με τους "Έλληνες πατριώτες'. Ο συμβολισμός είναι σαφής: να στείλουν μήνυμα στη Γερμανία, ότι δεξιοί και πατριώτες της Ευρώπης, ενωμένοι, δείχνουν αλληλεγγύη με τους Έλληνες πολίτες που επιχειρούν κατά των προσφύγων και να ασκήσουν πολιτική πίεση» λέει η Κένιχ - Πρόις. «Να παράγουν εικόνες προσπαθώντας παράλληλα να ενισχύσουν την νεοναζιστική επιχειρηματολογία που διακινείται από δεξιούς κύκλους του AfD και μαχητικούς νεοναζιστές, ότι δεν έρχονται οικογένειες προσφύγων και μικρά παιδιά, αλλά νέοι που θέλουν να βιάσουν Γερμανίδες και να ισλαμοποιήσουν τη Γερμανία».

Εκείνο που σκοπεύει να κάνει η Γερμανίδα πολιτικός είναι να συνεχίσει την παρακολούθηση στο διαδίκτυο των κινήσεων νεοναζιστών και ακροδεξιών ομάδων που θέλουν να πάνε στην Ελλάδα και να ενημερώσει τις γερμανικές αρχές. «Νομίζω ότι οι γερμανικές αρχές θα πρέπει να ενημερώσουν τις ελληνικές, κι όταν αυτοί οι άνθρωποι επιστρέψουν, να εξετάσουν τι έκαναν στην Ελλάδα, εάν συμμετείχαν σε αδικήματα και να ξεκινήσουν έρευνες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar Κουφός Ντίνας

  Καλώς να ορίσουν. Όπου αφήνουν τρύπα οι αριστεροί την καλύπτουν οι δεξιοί και αντιστρόφως. Νόμος.

 2. avatar emron

  Η παραβίαση των συνόρων από τους λάθρο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα σήμαινε θάνατος επί τόπου. Είμαστε ένα κράτος,όχι ξεφραγο αμπέλι και ο καθένας θα πρέπει να το σεβαστεί. Ειδικά όλοι αυτοί που θέλουν να μπουκάρουν μην έχοντας ούτε τα απαραίτητα χαρτιά πάνω τους αλλά και ούτε πρόσφυγες δεν είναι. . Γιατί κανενα πλούσιο αραβικό κράτος δεν δέχεται ούτε έναν από αυτούς τους ομοθρήσκους? Γιατί να κατακλυστεί η Ευρώπη από όλους τους μαύρους πειρατές βιαστές και μουσουλμάνους τρομοκράτες και φυλακοβιους? Γιατί όλη αυτή η αριστερή σαπιλα κοπτεται για αυτούς? Τα εθνικά σύνορα είναι υπεράνω από τις ορδές των παραβατών μουσουλμάνων.

 3. avatar Δεν έρχονται οικογένειες προσφύγων και μικρά παιδιά, αλλά νέοι που θέλουν να βιάσουν Γερμανίδες και να ισλαμοποιήσουν τη Γερμανία

  https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6103766/evros-entasi-kai-epeisodia-ana-diastimata-dynameis-tis-frontex-stis-kastanies

 4. avatar «Έλληνες πατριώτες», «εισβολείς»

  Γιατί σε εισαγωγικά, περικαλώ;

 5. avatar tboni2

  Ερχονται ισλαμιστες στην Ευρώπη και αφού πάρουν δωρεάν σπίτι ρεύμα τηλέφωνο και 500 ευρώ το μήνα κατ άτομο στη συνέχεια με την άνεση τους βιάζουν κλέβουν σκοτωνουν και χλευαζουν τον πολιτισμό μας!!!! Και όμως υπάρχουν άνθρωποι σαν τσιπροτασια που τους επικροτουν και είναι υπεύθυνοι για το κακό που μας έκαναν το 2015. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν. Αυτοί που μας έλεγαν ότι οι μετανάστες λιαζονται και μετά εξαφανιζονται.

 6. avatar Ευπατριδης

  Κάθε βοήθεια για να αποτραπεί η εισβολή δεκτή,απ’ οπουδήποτε...

 7. avatar lazio

  Αντί να απολογούνται σήμερα για την χρονια εμμονή τους να επιθυμούν κ άλλους λαθρομετανάστες μας κουνάνε και το δάκτυλό....Αλήθεια πως θα διαχειριζόντουσαν τα τέκνα του ελας τον κορονοϊό...? Πως θα βόλευαν του [...]..? δεν θα βοηθούσαν οι [...] στην εξάπλωση του...? πάρτε το χαμπάρι για να τελειώνουμε. οι μπαμπάδες σας έτρεξαν σαν λαγοί προς το σιδηρούν παραπέτασμα και ΧΑΣΑΤΕ τον πόλεμο....

 8. avatar Μονο το σχόλιο ωρας 13.44

  ..εκφράζει την γνώμη της πλειοψηφίας των Ελλήνων...και πριν βιαστείτε...δεν είμαστε ούτε φασίστες ούτε χρυσαυγίτες...απλώς σκεφτόμαστε το μέλλον των παιδιών μας. Καταλάβετε το.

 9. avatar K x

  Τι ακροδεξιοί κλπ εδώ οι σχολιαστές του newsbeast.gr να πάνε φτάνει

 10. avatar Οι Γερμανοί που θέλουν να βοηθησουν την Ελλαδα και την Ευρώπη είναι φασίστες.

  Και εκείνοι που θέλουν να καταστρέψουν τον φράχτη να αφήσουν τις ορδές από Ισλαμόσυμμοριτες μετανάστες και να μοιράσουμε το Αιγαίο την Ελληνική ΑΟΖ στους Τούρκους Πατριώτες. Ρε δεν ντρέπεστε λίγο ξεφτίλες.

 11. avatar Hector1955

  Καθήστε σπίτια σας παιδιά, δε σας χρειάζονται εκεί πέρα.....

  1. avatar Λάθος..

   Και ο ίδιος ο Διάβολος αν μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος. Δεν έχουμε απέναντι μετανάστες ούτε λαθρομετανάστες ούτε πρόσφυγες ούτε λαθροπρόσφυγες - δεν είναι αυτοί ο εχθρός. Έχουμε τζιχαντιστές και αποφυλακισμένους εγκληματίες που κουνάνε μαχαίρια και απειλούν. Πετούν πέτρες, δακρυγόνα και μολότοφ σε αστυνομικούς και στρατιώτες μας. Και αυτά με την στήριξη Τούρκων στρατιωτικών και παραστρατιωτικών (γκρίζων λύκων). Η κατάσταση είναι πολύ πιο ανησυχητική από κορονοϊούς και τρίχες.

   1. avatar Hector1955

    Δεν κάνω λάθος. Το Ελληνικό κράτος έχει τα μέσα να αποκρούσει την εισβολή αρκεί να ΘΕΛΕΙ και να είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ. Βοήθεια, από επίσημα κράτη, ναι. Οι νεοναζί όμως είναι αχρείαστοι άσε που μπορεί να είναι και βαλτοί. Να κάνουν δηλαδή ακρότητητες και να τις πάρουν κάτι προπαγανδιστές όπως η Deutsche Welle, το BBC και οι New York Times και να τις κάνουν γαργάρα περί \"ναζιστικής\" Ελλάδας κ.τ.λ.. Άρα λοιπόν αχρείαστοι....

    1. avatar Λάθος..

     Έχεις δίκιο. Αλλά δεν εννοούσα βίαιη δράση. Βοήθεια σε περιπολίες, παρατήρηση και αναφορά στις αστυνομικές ή στρατιωτικές αρχές για κάθε ύποπτο περιστατικό.
     Πριν μια βδομάδα πολίτες παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις και απέτρεψαν πιθανό σαμποτάζ σε δεξαμενή πόσιμου νερού στο χωριό Μαράσια. Δεν μπορεί να είναι παντού η αστυνομία και ο στρατός.

 12. avatar ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

  Όταν σύσσωμη η Ευρώπη επικροτεί και συμμετέχει στην προστασία της μεθορίου μας στον Έβρο, μεμονωμένοι αριστεροί και οι κατευθυνόμενες απο αυτούς \"προσωπικότητες\", ανακαλύπτουν παντού ...\"νεοναζί\"(!) Η ίδια η ιδεολογία τους, τους κάνει να μισούν και να εχθρεύονται κάθε τι δυτικό, τον πολιτισμό και τους γηγενείς κατοίκους της Ευρώπης...

  1. avatar ΚΛΕΩΝ

   O Aλεξης γιατι δεν παει στα συνορα να υποδεχτει τους προσφυγες?

  2. avatar Πατριδιώτης

   Να τρέξεις να τους προυπαντίσεις ....ακουσα οτι θα βαλει και πουλμαν ο ΣΚΑΙ.

   1. avatar Comment&Comment

    καραβι θα βαλει για να το γεμισει με σενα , τους ομοιους σου και ολους τους λαθρομεταναστες για να πατε οπου θελετε , αλλα οχι εδω , μακρια και αλαργα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει