Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Χατζηνικολάου με προσωπική του ανακοίνωση έκανε γνωστό πως έχει προσβληθεί από τον ιό.

«Το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου, παρουσίασα χαμηλό πυρετό και εφαρμόζοντας τη σχετική διαδικασία, υποβλήθηκα σε εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν γνωστά αργά το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαρτίου. Κατόπιν συστάσεων των ιατρών και ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο, από το βράδυ της Τετάρτης βρίσκομαι σε κατ’ οίκον απομόνωση, χωρίς συμπτώματα» αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση του.

Θυμίζουμε πως σήμερα (12/3) ανακοινώθηκε ότι στην Ελλάδα έχουν επιβεβαιωθεί 117 κρούσματα.

Την ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόρδας και επεσήμανε πως τα 10 κρούσματα χαρακτηρίζονται «ορφανά» ενώ άλλα 15 διερευνώνται ακόμα.

Από τα κρούσματα αυτά 82 είναι εισαγόμενα, 25 είναι επαφές τους και 10 χαρακτηρίζονται «ορφανά», που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο στην κοινότητα και δεν γνωρίζουμε την πηγή μετάδοσης.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας αποφασίστηκε να κλείσουν τα θέατρα, τα σινεμά, τα γυμναστήρια, τα δικαστήρια και τα κέντρα διασκέδασης για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

«Η κατάσταση της εξάπλωσης ήταν αναμενόμενη αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κατά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προστασία των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Είναι μια νόσος. Να μένετε σπίτι και να αποφεύγετε τις συγκεντρώσεις. Αποφεύγουμε τις συναθροίσεις όταν έχουμε συμπτώματα. Θέλει προσοχή. Δεν μπορούμε να τα κλείσουμε όλα, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ατομική ευθύνη» σημείωσε.