Δωρεάν υπηρεσίες εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μαθητές ε’ και στ’ Δημοτικού και γυμνασίου

Η απόφαση που έλαβε η περιφέρεια Αττικής και αφορά όλη την Ελλάδα


ΕΛΛΑΔΑ
16:09
11/03/2020
Δωρεάν υπηρεσίες εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης σε μαθητές ε' και στ' Δημοτικού και γυμνασίου
3
loading

Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, η περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με ειδικευμένη ιδιωτική επιχείρηση, παρέχει τη δυνατότητα να έχουν εξ' αποστάσεως εκπαίδευση δωρεάν για όσο διάστημα χρειαστεί, σε μαθητές του Γυμνάσιου και των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, δηλαδή την ε' και τη στ'.

Η παροχή αυτή ισχύει για τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους πρόσβαση στις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μέσω του συνδέσμου www.brainy.gr.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας, πρόκειται για την ιδιωτική επιχείρηση BRAINY JKE, που δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών εξ' αποστάσεως, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο χθεσινό δημόσιο κάλεσμα.

Η πρόσκληση απευθυνόταν σε όσους είναι σε θέση να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες κατ' οίκον ή εξ αποστάσεως, κι έπρεπε να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα εθελοντή στο site της περιφέρειας Αττικής και στο link http://patt.gov.gr/coronavirus/, που δημιουργήθηκε με στόχο τη διευκόλυνση ομάδων πολιτών, που είναι απαραίτητο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στις οικίες τους.

Για τη συνεργασία αυτή, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: Η περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες και δημιουργεί συνεργασίες ευθύνης, με στόχο να διασφαλίσουμε αφενός την προστασία της δημόσιας υγείας, αφετέρου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές όχι μόνον της Αττικής, αλλά όλης της Ελλάδος, να έχουν πρόσβαση για όσο διάστημα τα σχολεία τους είναι κλειστά, σε υπηρεσίες εκπαίδευσης στον χώρο τους.

Εύχομαι πραγματικά να ανταποκριθούν και άλλες επιχειρήσεις σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς που απευθύναμε.

Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Αντίθετα, θέλουμε να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά και συμπληρωματικά, σε μια κρίσιμη για τη δημόσια υγεία της χώρας μας συγκυρία».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Dionisi123

    2 ΔΙΜΟΤΙΚΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΙΝΙΟΑ

  2. avatar Dionisi123

    Δο δημοτικο σχολειο αργοστολειου

  3. avatar Dionisi123

    Δο δημοτικο σχολειο αργοστολιου

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει