Η επέλαση του νέου κορονοϊού SARS-Cov-2 και της λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει, με τρόπο άμεσο, την καθημερινότητά μας. Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στη χώρα ανέρχονται σε 89.

Από την παρουσία μας στην εργασία, τις μετακινήσεις για τις καθημερινές μας δουλειές, ακόμα και την διασκέδασή μας. Όλα δείχνουν να έχουν επηρεαστεί.

Αρκετές εταιρείες χρησιμοποιούν το μέτρο τηλεεργασίας (δουλειά από το σπίτι) ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τουλάχιστον για 14 ημέρες. Για την διευκόλυνση των γονέων η κυβέρνηση πριν από λίγο ανακοίνωσε Άδεια ειδικού σκοπού επιπρόσθετη της κανονικής για τον έναν εκ των δύο γονέων, σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας, ο ένας γονιός, με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και έως τις 10 Απριλίου.

Όπως ήταν φυσιολογικό οι μετακινήσεις των πολιτών έχουν περιοριστεί με την εικόνα στο κέντρο της Αθήνας να είναι ενδεικτική. Άδειες στάσεις λεωφορείων ενώ η παρουσία στα ΜΜΜ να είναι εμφανώς μειωμένη. Ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Αθηναίοι στρέφονται στο αυτοκίνητό τους.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο εμπορικό κέντρο της πόλης με τα μαγαζιά που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν γεμάτα να έχουν μειωμένη κίνηση.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος