Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πορεία, προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενώ οι δρόμοι δίνονται στην κυκλοφορία κι επαναλειτουργούν οι σταθμοί του Μετρό σε Αμπελόκηπους, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Χιλιάδες κόσμου , από νωρίς το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και τους γύρω δρόμους προς την Ομόνοια για να ξεκινήσει η πορεία, η οποία κύλησε ομαλά και ολοκληρώθηκε στις 20:00, χωρίς εντάσεις και σημαντικά απρόοπτα. Με συνθήματα επίκαιρα και παλμό οι διαδηλωτές τίμησαν την επέτειο εκφράζοντας τη διαφωνία τους για τα λιτότητας και το Μνημόνιο.

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας έξω από την πρεσβεία, ενώ κλούβες των ΜΑΤ είναι παρατεταγμένες μπροστά από το κτίριο, επί της Βασιλίσσης Σοφίας και η περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα είχε φτάσει στην πρεσβεία και η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ωστόσο, πριν διαλυθούν και τα τελευταία μπλοκ της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια, αρχικά στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Αλεξάνδρας και συνεχίστηκαν για λίγη ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων. Συγκεκριμένα ομάδα διαδηλωτών, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία , επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στη περιοχή Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ενώ οι νεαροί απομακρύνθηκαν, προς τη πλατεία Εξαρχείων, όπου συνεχίστηκε, για λίγο, η ένταση. Αστυνομικές δυνάμεις κατέφθασαν στη πλατεία όπου παραμένουν μέχρι τώρα ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές.