Την δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, στο Νέο Ηράκλειο ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές ομάδες».

Σύμφωνα με το κείμενο της δεκαοκτασέλιδης προκήρυξης, που παρέλαβε η ιστοσελίδα zougla.gr, μετά από σχετικό τηλεφώνημα που δέχτηκε από άγνωστο άνδρα επρόκειτο για «πολιτικές εκτελέσεις φασιστών-μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή», ενώ αναφέρεται πως η επίθεση έγινε ως «αντίποινα» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η προκήρυξη παραλήφθηκε και εξετάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες είναι γνήσια.

Στην προκήρυξη αναφέρεται πως η δολοφονική επίθεση είναι η «αφετηρία της λαϊκή εξόρμησης» ώστε να σταλούν «στα σκουπίδια της ιστορίας» τα «νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής» ενώ παράλληλα, τονίζεται πως η απόφαση να πληγούν τα «αναλώσιμα των βουλευτών κι όχι οι ίδιοι» συνιστά ένα «τελεσίδικο μήνυμα» πως «όποιος τους προσεγγίζει είναι συνυπεύθυνος».

Δείτε την προκήρυξη…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.