Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού να έχουν φτάσει τα 84, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος αναφέρθηκε σε ομιλία του στο σοβαρό θέμα της μετάδοσης του ιού.

Ο πρώην Μητροπολίτης στην ομιλία που εκφωνήθηκε κατά την Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών, στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Αιγιαλείας (Βερίνο) στις 6-3-2020 τόνισε πως ένα είναι το φάρμακο για τον κορονοϊό και αυτό δεν είναι άλλο από τον αγιασμό ενώ έδωσε στους πιστούς και οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν με τον αγιασμό ώστε να προφυλαχθούν.

«Ο αγιασμός είναι φάρμακο και μας σώζει από το κάθε τι. Όσοι τον παίρνουν με πίστη και τον γεύονται και τον μεταλαμβάνουν, γίνεται καθαρή η ψυχή και το σώμα τους. Ο κορονοϊός είναι μολυσμός του σώματος. Έχω λοιπόν φάρμακο και για τον κοροναϊό. Τον Μεγάλο Αγιασμό» αναφέρει αρχικά ο πρώην Μητροπολήτης Καλαβρύτων (στο 15:57′ του βίντεο).

«Θα φροντίσετε να βρείτε ένα μπουκάλι, θα το γεμίσετε αγιασμό και όταν τελειώνει μη φοβηθείτε. Αν έχει λίγο, βάζετε νεράκι και γίνεται πάλι αγιασμός. Θα το χρησιμοποιείται ψεκάζοντας τον εαυτό σας, βάζοντας στο στόμα σας και στα χέρια σας, αν φοβηθείτε ότι πιάσατε άρρωστο και κολλήσατε και θα λέτε “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησέ με”. Αυτό είναι το αιώνιο και ακατανίκητο φάρμακο. Ο Μεγάλος Αγιασμός», φαίνεται να λέει στο 17.50’ του βίντεο.