Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω κορονοϊού.

Έχουν κλείσει σχολεία στους τρεις νομούς που επηρεάστηκαν από την εκδρομή στο Ισραήλ, εξήγησε.

«Θα προχωρήσουμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και εκδρομές που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές» δήλωσε η κα Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως «πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

«Αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει προληπτικό κλείσιμο, αυτό θα κάνουμε» τόνισε σχολιάζοντας ανησυχίες και προτάσεις για προληπτικό λουκέτο στα σχολεία.

«Ακολουθώ αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ακολουθούμε κατά γράμμα όποιο μέτρο μας πουν πως είναι το ενδεδειγμένο» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις απουσίες των μαθητών, η υπουργός εξήγησε πως έχει προβλεφθεί για τους μαθητές που αυτοαπομονώνονται, ακολουθώντας οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι απουσίες τους αυτές να μην προσμετρώνται.

Σχετικά με την κάλυψη της εκπαιδευτικής ύλης στα σχολεία που έχουν ήδη κλείσει για έως 14 ημέρες, η κα Κεραμέως είπε: «Έχουμε εκπονήσει σχέδια για το πώς θα καλυφθεί η ύλη, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Τέλος, σχετικά με τις εκδρομές, η υπουργός υπενθύμισε πως είναι σε ισχύ καθολική απαγόρευση στις σχολικές εκδρομές του εξωτερικού, δεν υπάρχει απαγόρευση για εκδρομές του εσωτερικού. «Αν μας πει ο ΕΟΔΥ πως πρέπει να γίνει και αυτό, θα το κάνουμε» πρόσθεσε.

«Δεν είμαι λοιμωξιολόγος ούτε επιδημιολόγος» συμπλήρωσε, «έχουμε ειδικούς, όποιο μέτρο εκείνοι θεωρούν πιο πρόσφορο, αυτό εφαρμόζουμε κατά περίπτωση».