Το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη εξήρε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο της ανεξάρτητης Αρχής για τα 15 χρόνια από την ίδρυσή της.

Όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης παρότι δεν του αρέσει να υπάρχει ένας διαμεσολαβητής μεταξύ της ελληνικής γραφειοκρατίας και της ελληνικής πολιτικής τάξης με τον πολίτη «θα προτιμούσε την ευθεία σχέση», και «να μην υπήρχαν τα προβλήματα στη γραφειοκρατία», όμως γνωρίζοντας τη γραφειοκρατία, τόνισε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη είναι αναγκαίος θεσμός. «Ανταποκρίνεται μάλιστα στην αποστολή του με ιδιαίτερη επιτυχία» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης και ζήτησε από την Αρχή να υποβάλλει στους βουλευτές ρεαλιστικές προτάσεις, κι εκείνοι με τη σειρά τους θα πράξουν το καθήκον τους και θα πιέζει την εκτελεστική εξουσία ώστε η ζωή του πολίτη να γίνεται πραγματικά πιο εύκολη.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την πεποίθηση για ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία και συνεννόηση του Συνηγόρου του Πολίτη με το Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι με την εξέλιξη της ζωής η εκτελεστική εξουσία οφείλει να λαμβάνει αποφάσεις ταχύτατα και ταυτόχρονα να ισορροπεί ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των πολιτών και δια αυτών τους συμπολίτες ώστε να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Δημοκρατία μας.

«Σε αυτή την εποχή που όλα τρέχουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα, απαιτούνται πολύ μεγάλες προσαρμογές. Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν έγιναν πολλά χρόνια πριν, κι έχουμε κι εμείς οι ίδιοι ευθύνη. Πρέπει όμως κι οι ίδιοι οι πολίτες να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί. Να επιλέγουν τους πολιτικούς που πραγματικά μπορούν να δώσουν λύσεις αποτελεσματικές και ρεαλιστικές, που μπορούν να ασχοληθούν με τα καυτά προβλήματα των πολιτών» κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.