Αντικαπνιστικός: Γιατροί πιάστηκαν στα πράσα να καπνίζουν σε νοσοκομεία

Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας


ΕΛΛΑΔΑ
18:53
28/02/2020
Αντικαπνιστικός: Γιατροί πιάστηκαν στα πράσα να καπνίζουν σε νοσοκομεία
5
loading

Στα πράσα πιάστηκαν γιατροί, νοσηλευτές και επισκέπτες οι οποίοι κάπνιζαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου έχουν πλέον επεκταθεί σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγείας, Κέντρα Ημέρας-ξενώνες-οικοτροφεία) και οι ελεγκτές «βρήκαν λαβράκια».

Στις 41 νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν να καπνίζουν σε εσωτερικό χώρο 24 άτομα (επισκέπτες, συνοδοί και υπάλληλοι που ανήκουν στο ιατρικό, διοικητικό, εργαστηριακό και τεχνικό προσωπικό).

Πάντως, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν βρέθηκε κανένας καπνιστής σε δύο νοσηλευτικές μονάδες της Λάρισας, σε έξι νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας του Ρεθύμνου, σε 13 νοσηλευτικές μονάδες - κέντρα υγείας της Τρίπολης και σε 10 φορείς υγείας της Πάτρας.

Σε αυτή τη φάση οι έλεγχοι περιορίστηκαν στην παροχή οδηγιών και σε συστάσεις σχετικά με την ορθή εφαρμογή του αντικαπνιστικού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιβολή προστίμων και η αναζήτηση των προβλεπόμενων πειθαρχικών ευθυνών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar GiorgosSσ

  Στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που καπνίζει ο μισός κόσμος μέσα ούτε λόγος όμως...

 2. avatar Ειτε απο τσιγαρο..

  ..ειτε απο κορονοιο... χαμενοι απο χερι. Να τα βλεπουν οι \"\"άπληστοι δυσλεκτικοι \" οτι σιγα σιγα πραγματοποιούνται οι κατάρες.

 3. avatar Καπνιας

  Απάνω που λέγαμε να κοψουμε το τσιγαρο για σωσουμε ην υγεια μας ΗΡΘΕ Ο Κορονείος. Ολα εναντίον μας είναι.

 4. avatar Δηλαδη…

  ..αν παω σε μουσικη σκηνη νωρις ...ολα καλα για καπνιστες εκει;;;

 5. avatar Σωπααααατε…καλέ…

  ...πηγαίνετε Παρασκευή και Σάββατο στις ..πίστες ιερας οδου και πειραιως... \"\"\"απροειδοποίητα όμως\"\"...και θα διαπιστώσετε οτι οοοπλα επιτρέπονται μετα τις 12.30 έστω απο 1 νύχτα....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει