Με… Μπανανία παρομοιάζει την Ελλάδα το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση, με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ για την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.«Σαν σε Μπανανία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού περιοδικού.

«Παρατηρητές ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση ήθελε να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας τόσο στον κόσμο όσο και στους δανειστές της χώρας. Η τρόικα ήρθε και πάλι στην Ελλάδα για να εξετάσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την οργή των συνδικάτων ώστε να επιβάλει τις απαιτούμενες αλλαγές στη χώρα. Υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί, ανάμεσα τους ο συντηρητικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κυβερνητικός του εταίρος Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσαν το πράσινο φως για την επιχείρηση της αστυνομίας», επισημαίνει το Spiegel, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Στο κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρεται και δημοσίευμα της TAZ το οποίο σημειώνει: «Η αστυνομία τερματίζει την κατάληψη του κρατικού ραδιοσταθμού στην Αθήνα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η επιχείρηση διεξήχθη ειρηνικά. Οι δημοσιογράφοι το βλέπουν διαφορετικά».

Και πιο συγκεκριμένα: «Η αστυνομία ήρθε με περισσότερους από 100 άνδρες και μας απώθησε βίαια από το προαύλιο ενώ χρησιμοποίησε και δακρυγόνα. Κατά τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος από εμάς» δήλωσε στην ΤΑΖ ο Νίκος Μιχαλίτσης παλιός συνεργάτης της ΕΡΤ.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ