Μεγάλος αριθμός πολιτών της Μυτιλήνης περικύκλωσαν το στρατόπεδο Κυριαζή, στην είσοδο της πόλης, όπου βρίσκονται οι άνδρες των ΜΑΤ μετά τη επιστροφή τους από την περιοχή της Καράβας.

Οι πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώνονται επεισόδια.

Posted by Στο Νησί on Wednesday, February 26, 2020

Νωρίς το μεσημέρι μεγάλος αριθμός διαμαρτυρόμενων μέσα από δασικές οδούς, έφτασε στην περιοχή του Καβακλή, όπου βρίσκεται η υπό επίταξη περιοχή για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Αστυνομικοί που αποχώρησαν από τα μέτωπα, κατευθυνόμενοι στην πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκαν επίθεση διαδηλωτών οι οποίοι τους υποχρέωσαν να μπουν σε στρατόπεδο της περιοχής Παγανή, όπου και παραμένουν αποκλεισμένοι.

Αργότερα και σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία υπήρξε εισβολή σε ξενοδοχείο όπου έμεναν αστυνομικοί των ΜΑΤ και στην Λέσβο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μάδα ατόμων εισέβαλε σε ξενοδοχείο στη Γέρα την ώρα που οι αστυνομικοί έλειπαν καθώς βρίσκονταν σε υπηρεσία, άνοιξαν τα δωμάτια και έβγαλαν τα προσωπικά τους είδη έξω στο δρόμο όπου τους έβαλαν φωτιά.

Πολεμικό είναι το σκηνικό στην Λέσβο με το κλίμα έντασης να συνεχίζεται 48 ώρες αφότου έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, αύριο το πρωί αναμένεται να αποσυρθούν δυνάμεις των ΜΑΤ από το νησί μιας και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, έγινε γνωστό ότι οι δυο από τους συνολικά 45 τραυματίες αστυνομικούς έχουν τραύματα στα πόδια τους από σκάγια καραμπίνας. Οι δυο τραυματίες αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ένταση και μάχες από τα ξημερώματα της Τρίτης

Σκηνικό μεγάλης έντασης υπάρχει σε Λέσβο και Χίο από τη στιγμή που αποβιβάστηκαν στα νησιά δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ με πλοία που ναυλώθηκαν για τη μεταφορά τους από την Αθήνα.