Επίθεση σε χώρους του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου στεγάζονται τα γραφεία της φοιτητικής παράταξης, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ,«σήμερα το πρωί 26/2, γίναμε μάρτυρες μίας ακόμα φασιστικής και άνανδρης επίθεσης των γνωστών – αγνώστων στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση το τρέχον έτος, έχουν παρατηρηθεί αρκετά παρόμοια περιστατικά ανά την Ελλάδα.

Μερίδες εξωπανεπιστημιακών αλλά, δυστυχώς, και φοιτητών, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν την ανομία στους πανεπιστημιακούς χώρους με περισσότερο ζήλο από ποτέ.

Τα καθημερινά παραδείγματα σε ιδρύματα της Αθήνας (βλέπε ΑΣΟΕΕ) αλλά και της επαρχίας δείχνουν ξεκάθαρα την ανάγκη για απαγκίστρωση από αυτές τις τριτοκοσμικές καταστάσεις».

Στην ανακοίνωση της η φοιτητική παράταξη καταδικάζει την επίθεση στους χώρους του Πολυτεχνείου Κρήτης και εφιστά την προσοχή στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, τονίζοντας χαρακτηριστικά. «Όταν τις νυχτερινές ώρες γίνονται τέτοια περιστατικά στους χώρους του Πολυτεχνείου μας, αλίμονο να σκεφτούμε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ίδιοι οι φοιτητές μέσα σε αυτό.

Η διαχρονική πρόταση μας για ουσιαστική φύλαξη των χώρων είναι πιο επίκαιρη από ποτέ».

Καταλήγοντας την ανακοίνωση, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ αναφέρει: «Οι προσπάθειες μας για αλλαγή της κατάστασης και των συνθηκών που επικρατούν στα ιδρύματα μας θα εντατικοποιηθούν, και εμείς θα ξαναγίνουμε η αιχμή του δόρατος απέναντι στην οπισθοδρόμηση και αυτήν την παρακμή που θέλουν να μας βουλιάξουν»

Ας ελπίσουμε ότι το σημερινό, θα είναι το τελευταίο παράδειγμα ανομίας μέσα στο Πολυτεχνείο Κρήτης».

TAGS