Υπό την παρουσία έντονων αστυνομικών δυνάμεων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιείται στο Καβούρι το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο είχε ματαιωθεί δυο φορές.

Η οδός Αγίου Νικολάου και οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο έχουν κλείσει από τη νύχτα, ενώ τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου κάνουν λόγο για συνέδριο παρωδία «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε», με εισαγγελείς και ΜΑΤ. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρονται σε συνέδρους – «μαϊμού»…

Οι διαδηλωτές ζητούσαν με συνθήματα «συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών», ενώ φώναξαν συνθήματα κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, και κατά των αστυνομικών.

Με τοποθέτησή του, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, αντιπρόσωπος της ΔΑΣ, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι «εμείς οι αντιπρόσωποι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μέσα σε αυτό το συνέδριο – παρωδία αντλούμε δύναμη από τη μαχητική και μαζική παρουσία σας, από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που ήρθαν εδώ από τα ξημερώματα, για να διαδηλώσουν κόντρα στη φαρσοκωμωδία, για “συνέδριο εργατών όχι των εργοδοτών”.

Και μόνο το γεγονός ότι οι εργατοπατέρες αντλούν δύναμη από τα ΜΑΤ και τους μπράβους, δείχνει πόσο ξεπερασμένοι είναι από τη ζωή. Από το πρωί βιώνουμε μια κατάσταση που επιβεβαιώνει ότι οι εργατοπατέρες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ θέλουν ένα συνέδριο “fast trak”. Θέλουν τη στιγμή που η κυβέρνηση συζητά το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου».

Δείτε σχετικές φωτογραφίες: