Με ισχυρή αστυνομική παρουσία διεξάγεται σήμερα στο Καβούρι το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πολυάριθμες τόσο έξω όσο και μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου, ενώ σύνεδροι και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι κατήγγειλαν πως τους ζητήθηκε να δώσουν τα στοιχεία τους και στην Αστυνομία, παρότι ήταν διαπιστευμένοι, και παρ’ όλ’ αυτά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Με δυσκολία πέρασε από τον έλεγχο των αστυνομικών και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, εκλεγμένος αντιπροσώπου με τη ΔΑΣ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο οποίος ξέσπασε: «Είναι ντροπή της κυβέρνησης, της αστυνομίας, των δυνάμεων καταστολής, που σήμερα απαιτούν από τον κάθε ένα αντιπρόσωπο με βάση το χαρτί που έχουν και την πολιτική ταυτότητα που τους έχει δώσει αυτή η συνδικαλιστική μαφία να δουν αν θα περάσει κάποιος μέσα ή όχι. Έχουν τα ονόματα όλων, τι είναι ο καθένας, τι κόμμα είναι, τι θεό πιστεύει και τα έχουν δώσει αυτοί, οι χαφιέδες. Κατά τα άλλα θα κάνουν δημοκρατικό συνέδριο. Απαγορεύουν να μπεις μέσα, έχουν στην πύλη barcode και εδώ καλούμε τον Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση: Είναι αυτός ο ρόλος της αστυνομίας; Να είναι εδώ μπροστά και να απαγορεύει στους αντιπροσώπους να μπουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ με βάση την πολιτική τους ταυτότητα;». «Αν λοιπόν αυτή είναι η κατεύθυνση, η οδηγία, η απόφαση που έχει πάρει για να αποτρέψει αυτούς που δεν είναι με το ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι με τη ΝΔ, που δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ να μπουν στο συνέδριο ας μας πάρουν με ένα καράβι, ας μας πάνε μέσα για να κάνουν το συνέδριό τους» κατέληξε ο κ. Κατσώτης.

Από την πλευρά τους οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους αλλά και πρωτοφανή μέτρα τρομοκρατίας και βίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.