Εγκαταλελειμμένο και κατεστραμμένο παραμένει το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών το οποίο αν λειτουργούσε θα μπορούσε να προσφέρει πολλά και να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των αγροτών σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή.

Ένα κέντρο που λειτούργησε μόλις για 6 χρόνια την περίοδο 1998-2004 και από εκεί και μετά πέρα από κάποιες προσπάθειες που έγιναν στην αρχή για την επαναλειτουργία του, αφέθηκε στην τύχη του και σήμερα δεν είναι παρά ένα άδειο κτήριο, χωρίς κανέναν εξοπλισμό μέσα.

Για κάποια χρόνια από την περίοδο της εγκατάλειψης και μετά αποτέλεσε στέγη για μετανάστες. Και γι’ αυτό το λόγο και μπήκαν σιδερένια κάγκελα σε πόρτες και παράθυρα για να μην μπορεί να μπει κανείς μέσα.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν την επαναλειτουργία του, επισημαίνουν την ανάγκη που έχει η σύγχρονη και ανταγωνιστική γεωργία, την παρουσία ερευνητικών κέντρων και υπογραμμίζουν πως αποτελεί περιουσία του δήμου που δυστυχώς από το 2004 και μετά δεν έτυχε της προσοχής που του άξιζε. Τονίζουν επίσης ότι ένα τέτοιο κέντρο που θα μπορούν να κάνουν τις αναλύσεις τους για τις καλλιέργειες θα φέρει σημαντική μείωση του κόστους καλλιέργειας αλλά και καλύτερη παραγωγή.

Πηγή: eleftheriaonline.gr