Εναντίον του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, καταφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό.

«Είναι ψεύτες», είπε και για τους δύο. Για τον μεν κ. Παναγιωτόπουλο αναρωτήθηκε γιατί δεν αναπέμπει το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και τον κατηγόρησε για «συστηματική άρνηση» να πράξει κάτι τέτοιο. Για τον δε κ. Σιμόπουλο τόνισε ότι «προσβάλλει» τον δήμο και τους Θεσσαλονικείς, όταν δηλώνει ότι υπεύθυνος για τις καθυστερήσεις των αρχαιολογικών ανασκαφών στο έργο του μετρό είναι ο δήμαρχος και σημείωσε: «Τον δήμο προσβάλλει. Εμένα δεν με ενδιαφέρει. Εξάλλου τον έχω γραμμένο».

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι αν είχε ξαναδεί το θέμα το ΚΑΣ θα είχε προχωρήσει το έργο και δεν θα υπήρχαν καθυστερήσεις, ενώ υποστήριξε ότι δεν ισχύει αυτό που λέει το υπουργείο Πολιτισμού, ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα στο να ξανασυζητηθεί το ζήτημα στο ΚΑΣ. Διαμαρτυρήθηκε, επίσης, ότι στην Αθήνα το έργο του μετρό προχώρησε γρήγορα, ενώ για της Θεσσαλονίκης προκύπτουν συνεχώς εμπόδια.