ΙΣΑ: Αυστηρές ποινές σε φαρμακοποιούς που χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή

«Εκθέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία καθώς ευθύνονται μεταξύ άλλων για τις μεγάλες ελλείψεις»


ΕΛΛΑΔΑ
6:50
31/01/2020
ΙΣΑ: Αυστηρές ποινές σε φαρμακοποιούς που χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή
5
loading

Την ικανοποίησή του για την υποχρεωτική συνταγογράφηση των αντιϊκών φαρμάκων, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και ζητά να επεκταθεί το μέτρο σε όλα τα φάρμακα, καθώς, όπως αναφέρει, παρατηρείται σημαντική έλλειψη εμβολίων και αντιβιοτικών φαρμάκων.

Σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας, ζητά «να νομοθετηθεί αυστηρή ποινή, για τους φαρμακοποιούς που χορηγούν αντιβιοτικά, αλλά και άλλα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, καθώς εκθέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ευθύνονται μεταξύ άλλων για τις μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων που παρουσιάζει η ελληνική αγορά».

Ο ΙΣΑ ζητά ρύθμιση, προκειμένου όπως σημειώνει «να αναχαιτιστεί το φαινόμενο της διάθεσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τον φαρμακοποιό, χωρίς προηγούμενη ιατρική εξέταση και διάγνωση και χωρίς απόλυτη ιατρική ένδειξη, κατά παράβαση των κανόνων άσκησης της ιατρικής, των κοινοτικών οδηγιών, γεγονός που πέρα από οικονομικές έχει και σημαντικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία (πολυφαρμακία, αλόγιστη διάθεση αντιβιοτικών κλπ)».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ούτε 7 μήνες

  Την ανικανότητα του υπουργείου να μεριμνήσει για την επάρκεια φαρμάκων την πληρώνουν οι φαρμακοποιοί! Ως συνήθως...
  Η κυβέρνηση των ανίκανων φορτώνει στους άλλους τις αποτυχίες της!

 2. avatar ΤΠ

  Είμαι 66 χρόνων και Πέμπτη μέρα με τον ιό της Η1Ν1 δεν βρίσκω ταμιφλού εάν μου συμβεί κάτι ποιός θα είναι ο υπεύθυνος για τα περεταίρω.

 3. avatar SER 30

  Σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας, ζητά «να νομοθετηθεί αυστηρή ποινή, για τους φαρμακοποιούς που χορηγούν αντιβιοτικά, αλλά και άλλα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, καθώς εκθέτουν σε............ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΜΑΥΡΑ Ο , ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝΕ ΦΑΡΜΑΚΟΤΡΙΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΓΑΖΑΚΙ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ . ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ \'\' ΕΛΕΓΧΟ \'\' ΑΣΥΔΟΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ . ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ . ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΑΠΛΗΣΤΟΣ ? ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ .

 4. avatar Τα σιροπια

  Made in Παιανία,ειναι στα συνταγογράφουμενα η θα χορηγούνται ελεύθερα?

 5. avatar Αυθάδης

  Μπράβο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει