Την στήριξη της για ακόμη μια φορά στην οργάνωση του Spetses mini Marathon δήλωσε η WIND, ως επίσημος Telecoms Provider.

Το newsbeast.gr συνάντησε στις Σπέτσες τον κ. Γιώργο Τσαπρούνη, Ανώτερο Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων της εταιρείας και μίλησε μαζί του για τον νέο θεσμό.

«Είμαστε η πρώτη εταιρεία που αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε το δρομικό κίνημα με το σύνθημα «Ένας αγώνας για όλους». Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ομορφιά του μαζικού αθλητισμού, τα οφέλη της άθλησης χωρίς ανταγωνισμό», τονίζει ο κ. Τσαπρούνης και συνεχίζει, «Παράλληλα δημιουργήσαμε μηχανισμούς για να συνδέσουμε το τρέξιμο για κοινωνικούς σκοπούς και μέχρι σήμερα, έχουμε στηρίξει 8 φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, με ένα ποσό που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ».

Για την διαφορετικότητα του Αγώνα τον Σπετσών, από τους κλασικούς αγώνες δρόμους, ο κ. Τσαπρούνης επισημαίνει: «Οι αγώνες των Σπετσών αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορεί να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και να προσελκύσουμε θεματικό τουρισμό από το εξωτερικό, μιας και η κουλτούρα του μαζικού αθλητισμού στο εξωτερικό, είναι σημαντικά διαδεδομένη.

Προς αυτή την κατεύθυνση όμως θα πρέπει και η τοπική αυτοδιοίκηση να δημιουργεί νέα μοντέλα, νέους θεσμούς, προσαρμοσμένους στη σημερινή πραγματικότητα. Αυτό που ζήσαμε σήμερα στις Σπέτσες με τη βοήθεια του καιρού, και θερμοκρασίες 30 βαθμούς Κελσίου – τέλος Οκτώβρη – συν το φυσικό περιβάλλον, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο».

Ο κ. Τσαπρούνης δήλωσε την στήριξη της WIND για το δρομικό κίνημα και στο μέλλον. Μέχρι το τέλος του έτους θα υποστηρίξει τους νυχτερινούς αγώνες στη Θεσσαλονίκη (19 Οκτωβρίου), και τους Αγώνες στην Λάρισα στις 20 Οκτωβρίου. Η χρονιά θα ολοκληρωθεί με τον μεγάλος Κλασικό Μαραθώνιο των Αθηνών στις 10 Νοέμβριου. Για την επόμενη χρονιά η εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιους θεσμούς.

Ο ίδιος έτρεξε στις Σπέτσες τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ενώ πολλοί ήταν οι συνεργάτες της Wind που επίσης συμμετείχαν στους αγώνες κερδίζοντας όλη την χαρά του αθλητισμού και της ομαδικότητας.

Για δεύτερη χρονιά, το newsbeast.gr είναι ο μοναδικός Web Media Sponsor του Spetses mini Marathon.

Φωτογραφίες: Χρήστος Στριμινέας