Χτύπησε ξανά, μετά από 2,5 χρόνια, το κουδούνι του δημοτικού σχολείου Ερείκουσας

Το πέτρινο μονοθέσιο σχολείο της είναι και το μόνο που «παίρνει σήμερα ζωή» στα Διαπόντια νησιά


ΕΛΛΑΔΑ
22:47
27/01/2020
Χτύπησε ξανά, μετά από 2,5 χρόνια, το κουδούνι του δημοτικού σχολείου Ερείκουσας
2
loading

Μετά από 2,5 χρόνια απόλυτης σιωπής κτύπησε και πάλι, σήμερα, το κουδούνι του δημοτικού σχολείου της Ερείκουσας, σκορπίζοντας χαρά και ελπίδα, στους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους των Διαπόντιων νήσων της Κέρκυρας.

Το πέτρινο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας είναι και το μόνο που «παίρνει σήμερα ζωή» στα Διαπόντια νησιά, το βορειοδυτικότερο ακρωτήρι της Ελλάδας, καθώς στους Οθωνούς και το Μαθράκι, τα σχολεία έκλεισαν πριν από πολλά χρόνια.

Οι δύο μαθητές με τη δασκάλα τους, που τοποθετήθηκε πρόσφατα σε αυτή τη θέση, πέρασαν το πρωί το κατώφλι του σχολείου, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε, όπως είθισται, ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης Κέρκυρας, Χρήστου 'Ανθη.

Η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων δώρισε σχολικές τσάντες στα παιδιά, ενώ ένα συμβολικό δώρο δόθηκε και στη νεαρή δασκάλα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χρήστος 'Ανθης, «οι δύο μαθητές, αδερφάκια, το κοριτσάκι της Α' τάξης και το αγόρι της Γ΄ τάξης, θα συνεχίσουν πλέον τα μαθήματά τους στην Ερείκουσα, καθώς μέχρι πρότινος, έως το υπουργείο να μπορέσει να κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για Ερείκουσα, οι δύο μαθητές παρακολουθούσαν ανελλιπώς τα μαθήματα τους στο σχολικό κέντρο Βελονάδων».

Ο κ. 'Ανθης παρέδωσε όλο το αρχείο του σχολείου στην δασκάλα, ενώ με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ερείκουσας και τη δασκάλα, επικοινώνησε σήμερα και η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να επισκεφτεί και πάλι το σχολείο για να διευκολύνει στο μέγιστο βαθμό την δασκάλα στις τυχόν δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίσει.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της Ερείκουσας, συμπαραστάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις στη νέα τους δασκάλα παρέχοντας της αμέριστη φιλοξενία.

«Σήμερα η ελληνική σημαία ξανακυμάτισε στον ιστό του σχολείου και το "σώσον κύριε τον λαόν σου" ακούστηκε στην αίθουσα. Η Ελλάδα, το κράτος, η κυβέρνηση, έδειξε για άλλη μια φορά ότι όσο και να είναι το κόστος, δεν φείδεται προσπαθειών και χρημάτων όταν οι ανάγκες απαιτήσουν» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χρήστος 'Ανθης.

Πηγή φωτογραφίας: corfutvnews.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Τακουλης

    Εύχομαι τα επόμενα χρόνια τα δύο αδέρφια να έχουν και άλλους συμμαθητές.
    Μπράβο στην δασκάλα και την τοπική κοινωνία του νησιού.

  2. avatar Μία μικρή

    αλλά όμορφη είδηση

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει