Είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς που έχει καταξιωθεί χρόνια τώρα με τις ερμηνείες του στο σανίδι αλλά και στην τηλεόραση.

Ο Δημήτρης Κολοβός σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις ενώ έπαιξε και με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στις «Νεφέλες», στην «Βαβυλώνια», στις «Φοίνισσες», στη «Δωδέκατη Νύχτα» κ.ά. Έπαιξε και για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος καθώς και με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες αλλά και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται πυρετωδώς για το «Ραφτάδικο», ένα έργο που μιλάει για το ναζισμό και τη ζωή.

Όπως λένε στο newsbeast.gr άνθρωποι που τον ξέρουν, ο Δημήτρης Κολοβός είναι ένας άνθρωπος που προτιμά να μιλά μέσα από τη δουλειά του και έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να διατηρεί χαμηλό προφίλ. Στο έργο μάλιστα ο ηθοποιός, όπως και οι υπόλοιποι συντελεστές, θέλουν να διδάξουν τις επιπτώσεις του ναζισμού στις ανθρώπινες κοινωνίες και ψυχές. «Είναι ένα επίκαιρο έργο», αναφέρει χαρακτηριστικά μέσω συνεργατών του.

Το έργο διαδραματίζεται στο Παρίσι της περιόδου 1945-1952 που ζει το ζόφο της ρημαγμένης μεταπολεμικής Ευρώπης υπό τα συντρίμμια του ναζισμού.

«Έργο απόλυτα σύγχρονο» ή ένα «έργο για το παρελθόν, αλλά και, δυστυχώς, και το μέλλον», λένε οι περισσότεροι συντελεστές.

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ακριβώς 34 χρόνια μετά την πρεμιέρα του στο θέατρο Odeon του Παρισιού, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών, η οποία επαναλειτουργεί έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε μείνει ανενεργή.

Ο Δημήτρης Κολοβός είναι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτή τη δουλειά που είναι απόλυτα συνυφασμένη με το σήμερα και περιμένει την πρεμιέρα του. Πιστεύει άλλωστε στις δουλειές που σχετίζονται με την πραγματικότητα, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν. Θεωρεί μάλιστα ότι είναι πολύ καλό να μεταφέρεται μέσω της τέχνης αυτό που ζει ο κόσμος στην καθημερινή του ζωή. Πιστεύει στο ταλέντο των νέων ανθρώπων και γι’ αυτό θα συμβούλευε όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική, να το κάνουν, αφού όμως έχουν καταφέρει να κάνουν και κάτι άλλο στη ζωή τους. Ο ελεύθερός του χρόνος είναι περιορισμένος πλέον λόγω και της παράστασης που προετοιμάζουν πυρετωδώς.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».