Μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χανίων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ) το κοινωνικό τιμολόγιο εφαρμόζεται ήδη.

Αφορά τους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης για ευπαθείς, λόγω της οικονομικής κρίσης, κατηγορίες καταναλωτών, όπως αυτές προκύπτουν από το Μητρώο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, οι οικογένειες που θα ωφεληθούν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προσεγγίζουν τις 1.000».

Οι ωφελούμενοι της εν λόγω ρύθμισης θα προέλθουν από το Μητρώο Ανασφαλίστων και από το Μητρώο των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Χανίων.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, διαβεβαιώνοντας ότι οι πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Χανίων θα συνεχιστούν, τόνισε πως:

«Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στην υπηρεσία Πρόνοιας προσκομίζοντας, είτε βιβλιάριο Πρόνοιας, είτε κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς και έναν λογαριασμό ύδρευσης, προκειμένου να καταχωρηθούν τα στοιχεία τους».

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Νίκη Αποστολάκη, ανέφερε ότι την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, για καταναλώσεις έως 60 κυβικά μέτρα νερού το τρίμηνο, θα γίνεται ποσοστιαία μείωση του αντίστοιχου λογαριασμού ύδρευσης-αποχέτευσης, το ύψος της οποίας θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο.

Η σχετική απόφαση θα τεθεί άμεσα σε ισχύ από την ημερομηνία λήψης της και θα αφορά την έκδοση των επόμενων λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ.