Μεγάλη ανησυχία έχει προξενήσει στη Μαυροπηγή η κατολίσθηση που προκλήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ορυχείο Μαυροπηγής και είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει τμήμα του εδάφους έκτασης τριών στρεμμάτων.

Το συγκεκριμένο αγρόκτημα επρόκειτο να συμπεριληφθεί στις υπό απαλλοτρίωση εκτάσεις της περιοχής, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του ιδιοκτήτη και της ΔΕΗ.

Την ανησυχία του δήμου Πτολεμαΐδας εξέφρασε ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης- έργων Αθανάσιος Βούρας, ο οποίος έσπευσε στο σημείο με το που πληροφορήθηκε το συμβάν και δήλωσε ότι ο δήμος θα διερευνήσει το γεγονός προκειμένου να ελεγχθεί τυχόν ευθύνη της ΔΕΗ ώστε, αν χρειαστεί, να κινηθεί ο δήμος δικαστικά. Ανέφερε ακόμη ότι το συγκεκριμένο αγρόκτημα γειτνιάζει με την περιοχή όπου εκδηλώθηκε ρήγμα το περασμένο καλοκαίρι.

Από την άλλη πλευρά, ο Διευθυντής του Ορυχείου Μαυροπηγής, Αντώνης Τσαλίδης, χαρακτήρισε την κατολίσθηση ως φαινόμενο μικρής έκτασης, επισήμανε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τόνισε ότι ήδη η περιοχή έχει διαμορφωθεί, καθώς ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις αντιστήριξης του εδάφους.