Ανάσα σε έναν 53χρονο εστιάτορα που «βούλιαζε» στα χρέη, έδωσε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας για τη ρύθμιση των χρεών του. Ο 53χρονος εστιάτορας πατέρας δυο παιδιών χρωστούσε σε πέντε τράπεζες συνολικού ύψους 436.618,84 ευρώ. Ο ίδιος είχε μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ ενώ της συζύγου του ανέρχεται σε 791 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: περιουσιακά στοιχεία διαθέτει: 100% κυριότητα σε πρώτη κατοικία άλλα και περιουσιακά στοιχεία.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) απαγόρευσε στις πιστώτριες κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του καταστήματος του δανειολήπτη, στο οποίο είχε εγείρει μία των πιστωτριών τραπεζών διωκτικό μέτρο, αλλά και ακόμα απαγόρευσε κάθε τροποποίηση της νομικής κατάστασης του επαγγελματία, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Επίσης το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας έκανε δεκτό το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης καταβολής δόσεων, από τον δανειολήπτη, στις πιστώτριες τράπεζες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του δηλ. να δίνει συνολική μηνιαία δόση προς όλες τις πιστώτριες 200 ευρώ.

Πηγή: prismanews.gr