Πάνω από 210 παραβάσεις φορτηγών σε ένα τριήμερο-Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Τροχαίας

«Μπλόκο» στην κυκλοφορία δεκάδων φορτηγών στις Εθνικές οδούς


ΕΛΛΑΔΑ
19:15
18/01/2020
Πάνω από 210 παραβάσεις φορτηγών σε ένα τριήμερο-Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Τροχαίας
5
loading

Στo πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν το τριήμερο 15, 16 και 17 Ιανουαρίου 2020, κατά μήκος των εθνικών αξόνων της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, ειδική εξόρμηση για την αντιμετώπιση παραβάσεων φορτηγών οχημάτων.

Συνολικά, ελέγχθηκαν -1.043- φορτηγά οχήματα και βεβαιώθηκαν -215- παραβάσεις εκ των οποίων:

• -178- αφορούσαν παραβίαση ωραρίου οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης οδηγών,
• -30- για μη ορθή συμπλήρωση στοιχείων ταχογράφου,
• -4- για σκόπιμη επέμβαση στις συσκευές ταχογράφων,
• -2- για υπέρβαση επιτρεπόμενων φορτίων (υπέρβαρα) και,
• -1- για πραγματοποίηση μη νόμιμης ενδομεταφοράς από αλλοδαπό όχημα

Επιπρόσθετα αφαιρέθηκαν -35- άδειες και πινακίδες κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων, ενώ ακινητοποιήθηκαν -23- φορτηγά οχήματα.

Αναφορικά με τις παραβάσεις σκόπιμης επέμβασης στις συσκευές ταχογράφων, κατόπιν ενδελεχών τροχονομικών ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω οδηγοί είχαν επέμβει σκόπιμα στις συσκευές ταχογράφου των οχημάτων, προκειμένου να αλλοιώνουν τα καταγεγραμμένα στοιχεία (ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, διανυθέντα χιλιόμετρα).

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις – επεμβάσεις πραγματοποιούνταν είτε με χρήση μαγνητών, συνδεσμολογιών (ασύρματων και ενσύρματων), είτε με επέμβαση στην ειδική σφραγίδα τεχνικού, επεμβάσεις που επηρέαζαν την ορθή λειτουργία των παλμογράφων των συσκευών, με αποτέλεσμα με την ενεργοποίησή τους να μην καταγράφεται ουδεμία δραστηριότητα των οχημάτων και των οδηγών στις συσκευές ταχογράφων.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν και σε λοιπές περιοχές της Αττικής, προκειμένου να διασφαλισθεί υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar 1224566&

  Οι μοτοσικλέτες εχουν αφηνιάσει. Η παραβίαση ειναι κανόνας

 2. avatar Αααααα

  Αν παρατηρήσετε οι περισσότερες παραβάσεις γίνονται από επαγγελματίες οδηγούς.....τι κόκκινα τι διπλοπαρκαρισμα σε λεοφωρους ότι φανταστείς...αλλααα από κλείσει τίποτα επαγγελματίες είναι οι κακομοίροι....

 3. avatar Τσακίστε τους

  ζω στη Γερμανια και εδω δεν ξέρουμε τι συμαινει παράβαση , παίρνεις βαθμούς και αφαίρεση διπλώματος για τρεις μήνες και αν οδηγείς σε βρίσκουν αμέσως και στο ξαναπαίρνουν για ενα χρονο και εάν ξανά οδηγείς στο παίρνουν για παντα. Τα ακούς Έλληνα καουμποη??? Αλλα έχετε χάρη που η Αστυνομία δεν Δουλεύει όπως εδω.

  1. avatar Πολεμηστης του πληκτρολογιου

   Και ποιος εισαι εσυ που μας κανεις κριτικη αφ\'υψηλου?

 4. avatar Ειδοποιός διαφορά

  Ξαναγίναμε κράτος , πολλές ζωές θα σωθούν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει