Ψάρεψαν δηλητηριώδες λεοντόψαρο στην Ηλεία

Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα αν το θύμα υποφέρει από αλλεργίες


ΕΛΛΑΔΑ
10:22
15/01/2020
Ψάρεψαν δηλητηριώδες λεοντόψαρο στην Ηλεία
6
loading

Για μια ακόμη φορά αλιεύτηκε στα νερά της Ηλείας και συγκεκριμένα στο Κατάκολο το άκρως τοξικό και επικίνδυνο λεονταρόψαρο, που εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στα ελληνικά νερά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Το λεοντόψαρο ή λιονταρόψαρο αποτελεί έναν επικίνδυνο και απειλητικό θαλάσσιο εισβολέα. Το ψάρι αυτό ανήκει στις σκορπίνες και έχει επιστημονική ονομασία Pterois miles. Αποτελεί ένα όμορφο ψάρι με έντονους χρωματισμούς, το οποίο φτάνει σε μήκος τα 50 εκατοστά.

Τα 13 αγκάθια στη ράχη του και 4 στην κοιλιά του, είναι άκρως δηλητηριώδη και μπορούν να προκαλέσουν στον ανθρώπινο οργανισμό έντονο πόνο, πονοκέφαλο, εμετό, δύσπνοια και ίσως αλλεργικό σοκ με σοβαρές επιπλοκές.

Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα μόνο σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή είναι παιδί ή ηλικιωμένος ανήκει δηλαδή στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Το ψάρι καθώς μπορεί να ανατρέψει την ισορροπία των οικοσυστημάτων, εκτοπίζοντας κορυφαίους θηρευτές και μειώνοντας πληθυσμούς φυτοφάγων ψαριών.

Το λεοντόψαρο είναι ιθαγενές του Ινδικού Ωκεανού, της Ερυθράς Θάλασσας, της Νοτίου Αφρικής και της Ινδονησίας και εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Αιγαίο και ειδικότερα στα νερά της Ρόδου το 2015. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και στην αύξηση της θερμοκρασίας στα Ελληνικά νερά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar 1122

  και??????????

 2. avatar λαθροεισβολέας είναι

  αφού έρχεται απο το φυσικό του περιβάλλον σε άλλο τελείως ξένο όπου θα κυριαρχήσει αντι να ....ενσωματωθεί γιατί δεν έχει φυσικούς εχθρούς και ως εκ'τούτου δεν είναι αποδεκτό.Ευτυχώς που γίνεται ψαρόσουπα οπότε σε κάτι χρησιμεύει,σε αντίθεση με τους λαθροεισβολείς/καταστροφείς/ισλαμιστές που υποστηρίζεις και που χρησιμεύουν μόνο ως σκοτεινό-κρυφό αντικείμενο του πόθου σου.

 3. avatar Κρήτη Σητεία

  Εγώ ξέρω ότι κάνει φοβερή κακαβιά και ψαρόσουπα . Προσοχή στον καθαρισμό μην τσιμπηθείτε!!

 4. avatar ΚΛΕΩΝ

  Τρομερο!!!!

 5. avatar Τόνο Μάσας.

  Γιατί γράφετε λεοντόψαρο και δεν γράφετε ΛΑΘΡΟ λεοντόψαρο.Είναι ΛΑΘΡΑΙΟ ηρθε απο άλλη θάλασσα παράνομα.. Αυτά τα ψάργια α μας βιάσουν τις κόρες μας τις μανάδες μας, τις αδερφές μας που θα κολυμπάνε και θα μας κλέψουν τα βατραχοπέδιλα. Αμεση απέλαση ή σούπα κακαβιά.

  1. avatar όποιος τα πιάνει

   και τα κάνει ψαρόσουπα είναι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ/ΦΑΣΙΣΤΑΣ....ασυλο στα ...ταξικά αδέλφια λιονταρόψαρα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει