«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας βάζει ταμπέλες. Όποιος έχει οποιοδήποτε στοιχείο, να το πάει στη Δικαιοσύνη».

Αυτό δήλωσαν, μιλώντας στο «Θάρρος», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Προσωπικού Νοτίου Πελοποννήσου, Σαράντος Καμβύσης, για όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες περί ένστολων που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή. Και οι δύο τόνισαν ότι στη Μεσσηνία δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό με ένστολο ή μη, ενώ κανείς δεν έχει καταθέσει σχετική καταγγελία.

Αστυνομικοί
Ερωτώμενος από το «Θάρρος», ο κ. Αδαμόπουλος απάντησε πως δεν υιοθετεί τίποτα απ’ όσα λέγονται: «Όσοι έχουν στοιχεία για παράνομες πράξεις, να πάνε στη Δικαιοσύνη. Ούτε επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε πολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των αστυνομικών θα επιτρέψουμε. Στη Μεσσηνία, μάλιστα, ως Ένωση αστυνομικών έχουμε ένα ψηφοδέλτιο στις εκλογές. Δεν το βλέπουμε ούτε παραταξιακά ούτε τίποτα. Μας ενδιαφέρει μόνο η ασφάλεια των πολιτών. Είμαι πρόεδρος και δε γνωρίζω τι πιστεύει πολιτικά ούτε ο γραμματέας της Ένωσης. Δε μας ενδιαφέρει τι πιστεύει ο καθένας. Μας ενδιαφέρει, όμως, όταν συμβεί κάτι στη γιαγιά και δεν υπάρχει περιπολικό να πάει».

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται: «Είμαστε οι πρώτοι που κάναμε διαμαρτυρίες κατά της βίας μπροστά στη Βουλή. Να μη μας βάζουν σε πολιτικά παιχνίδια. Εμένα δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου τίποτα. Οποιοσδήποτε πολίτης οφείλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν ξέρει κάτι. Πρότασή μας είναι να συσταθεί διακομματική επιτροπή στη Βουλή, που να απαρτίζεται από επιστήμονες και πολίτες και να συμφωνήσουν τι Αστυνομία θέλουμε».

Λιμενικοί
Από την άλλη πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Προσωπικού, Σαράντος Καμβύσης, μιλώντας και για τη Μεσσηνία, αλλά και για Λακωνία-Κύθηρα, είπε ότι δεν έχει σημειωθεί κανένα τέτοιο περιστατικό: «Εμείς είμαστε θεματοφύλακες της Δημοκρατίας. Σε οτιδήποτε είναι εναντίον της φιλοσοφίας του δημοκρατικού πολιτεύματος είμαστε εναντίον και το καταδικάζουμε. Είμαστε οργανισμός που διαφυλάσσει τη Δημοκρατία και την ασφάλεια των πολιτών».
Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με τα έγγραφα του Λιμενικού που βρέθηκαν πίσω από αφίσες της Χρυσής Αυγής στην Αττική, ο κ. Καμβύσης σημείωσε πως δεν ήταν ηθελημένη ενέργεια, αφού κάποιος, αντί να τα καταστρέψει ως όφειλε, τα πέταξε στα σκουπίδια, με αποτέλεσμα κάποιοι να τα πάρουν και να τυπώσουν τις αφίσες.

Πηγή: tharrosnews.gr