Τελεσίγραφο από τον Δ. Θεσσαλονίκης για τα ηλεκτρικά πατίνια: Αν δεν βγάλετε άδεια θα τα κατασχέσουμε

Ο αντιδήμαρχος απέστειλε επιστολή προς δύο εταιρίες και ζητά μέσα στις επόμενες 15 μέρες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες


ΕΛΛΑΔΑ
1:24
15/01/2020
Τελεσίγραφο από τον Δ. Θεσσαλονίκης για τα ηλεκτρικά πατίνια: Αν δεν βγάλετε άδεια θα τα κατασχέσουμε
5
loading

Να βάλει τάξη στο καθεστώς με τα ηλεκτρικά πατίνια επιδιώκει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι σήμερα οι δύο εταιρίες που επινοικιάζουν ηλεκτρικά πατίνια, δεν έχουν καταβάλλει τέλος για τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου ενώ τον χρησιμοποιούν.

Παράλληλα δεν έχουν ορίσει σημεία εκκίνησης και στάθμευσης, ενώ δεν έχουν γνωστοποιήσει προς το δήμο την έδρα και τον κατά νόμο υπεύθυνο.

Η πρώτη κίνηση έρχεται από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Μάκη Κυριζίδη, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τις δύο εταιρίες και ζητά μέσα στις επόμενες 15 μέρες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Ειδικότερα, ζητά να γνωστοποιήσουν προς την Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης:

 • Tον αριθμό των πατινιών που βρίσκονται στον κοινόχρηστο χώρο του δήμου και για τα οποία θα λάβουν άδεια.
 • Τον χώρο νόμιμης κατάληψης που επιθυμούν για να εκδοθεί και η αντίστοιχη απόφαση αδείας μετά την καταβολή του ανάλογου τέλους.
 • Tον κατά νόμο υπεύθυνο, την έδρα και τα φορολογικά στοιχεία των εταιριών.
 • Τα σημεία εκκίνησης που επιθυμούν ώστε να γνωμοδοτήσει η αρμόδια Υπηρεσία για την διαμόρφωση τους (έκταση, πινακίδες σήμανσης και όρων χρήσης κτλ) και εν συνεχεία να γνωμοδοτήσει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

«Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν άδειες, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, δεν έχει καταβληθεί κανένα τέλος, από την θητεία της προηγούμενης διοίκησης που έχουν εμφανιστεί αυτά τα ηλεκτρικά πατίνια και αυτές οι εταιρίες. Βλέποντας συνεχώς να πληθαίνουν και να καταλαμβάνουν το δημόσιο χώρο, σήμερα κάναμε την πρώτη ενέργεια ως αντιδημαρχία, να στείλουμε επιστολή στις  αρμόδιες εταιρίες», τόνισε στο thestival.gr, ο Μάκης Κυριζίδης.

Τέλος στην επιστολή του ο αντιδήμαρχος, διευκρινίζει ότι σε περίπτωση παρέλευσης της προθεσμίας ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προβεί δια των υπηρεσιών του σε κατάσχεση όλων των αντικειμένων που βρίσκονται στο δημόσιο χώρο άνευ αδείας.

«Επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη. Ουσιαστικά με την έκδοση αδείας, θα έχουμε τέλη, έσοδα για το δήμο και από την άλλη όλες τις απαραίτητες προεγκρίσεις. Επιτέλους να μπει μια τάξη σε όλο αυτό. Να ξέρουμε ποιοι είναι, πόσο χώρο καταλαμβάνουν, τι λεφτά πληρώνουν στο δήμο και τον κοινόχρηστο χώρο των Θεσσαλονικέων», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στο thestival.gr.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Γερμανοτσολιας

  Ακριβώς 6 μήνες πριν την επιδρομή αυτών των εταιρειών είχα κάνει αίτηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης για την έναρξη τέτοιας δραστηριότητας και μου το παρουσίασαν σχεδόν ως αδύνατο. Έξι μήνες μετά γέμισε ο τόπος πατίνια. Και μαθαίνω τώρα ότι οι εταιρείες αυτές απλά δεν ρώτησαν κανέναν, τους έγραψαν όλους στα παλιά τους τα παπούτσια και λειτουργουν χωρισ καν φορολογικό εκπρόσωπο ! Που είναι οι φοβερές και τρομερές έφοδοι της εφορίας; Δεν έτυχε να σκοντάψει κανείς τους σε κάνα πατίνι ένα χρόνο τώρα; Σαράντα χρόνια φούρναρης κι ακόμα δεν δεν τοχω χωνέψει ότι αυτή η χώρα είναι μπουρδελο και δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει, επειδή όλα λειτουργούν προς όφελος των μιζαδόρων και εναντίον του ντόπιου μικροεπιχειρηματία. Γι αυτό χαίρομαι όταν βλέπω τα πάντα να πωλούνται στους ξένους, θέλω να βλέπω τα βολεμένα πελατάκια να λιμοκτονούνε με μισθούς Κίνας ,τους άχρηστους ανίκανους γλυψιματιες της θεσούλας στο δημόσιο που είχαν την ευκαιρία για δεκαετίες να κάνουν έστω κι ένα σκατουλι διαφορά απ το μετεριζι τους αλλα απλά νοιαζόντουσαν για την πάρτη τους καταστρέφοντας την ίδια τους τη χώρα, να δουν ποσα απίδια βανει ο σάκκος .

 2. avatar ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ

  Στην Ελλάδα έχουμε όπως πάντα παγκόσμιες πρωτοτυπίες. Πρώτα λειτουργεί κάτι και ύστερα καθορίζεται το νομοθετικό/θεσμικό πλαίσιο.

 3. avatar Τώρα να πω ότι….

  Έχουν άδικο από το δήμο;
  Δυστυχώς η ευτυχώς δεν έχουν άδικο...
  Εδώ οποίος γουστάρει κάνει ότι του καπνίσει...

 4. avatar Δεν φτάνει μόνο αυτό

  Πρέπει να γίνει μια ρύθμιση. Πού επιτρέπεται και πού δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν. Επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο πεζοδρόμιο ανάμεσα στους πεζούς; Υπάρχει όριο ταχύτητας; Πρέπει ή όχι να φορούν κράνος; Ει δ' άλλως κ. Δήμαρχε ενδιαφέρεσαι μόνο για την τσέπη σου (του Δήμου) και όχι για την ασφάλεια των πολιτών οι οποίοι σε εξέλεξαν για να τους υπηρετήσεις. Σου αρκεί με άλλα λόγια να εισπράττεις κάποια έσοδα από τις εταιρείες, χωρίς να σε ενδιαφέρει αν οι αναβάτες θα σκοτωθούν ή θα τραυματισθούν. Ομοίως και οι πεζοί.

  1. avatar Constantined

   Από τη μία έχετε δίκιο αλλά υπεύθυνος για την ασφάλεια, ταχύτητα και κράνος είναι υπεύθυνος ο υπουργός συγκοινωνιών και όχι ο δήμαρχος διότι είναι σαν να ζητάτε να νομοθετήσει ο δήμος το Κ.Ο.Κ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει