Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο σταθμό του μετρό στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διαδηλωτών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νεαρός σταμάτησε με δίκυκλο μπροστά από τους συγκεντρωμένους, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα για άγνωστη αιτία. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, που βρέθηκε στο σημείο όπου εξελισσόταν η πορεία και πυροβόλησε 10 φορές όταν είδε διαδηλωτές να κινούνται εναντίον του.

Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται ακόμα επίσημα από την αστυνομία. Ο νεαρός στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και εγκλωβίστηκε από διαδηλωτές μέσα σε κατάστημα της περιοχής. Στο σημείο έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις που διαπραγματεύονται την απελευθέρωση του ατόμου.

Νωρίτερα, σημειώθηκε και ένταση μεταξύ διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πρόκειται για αστυνομικό, ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος αναγνωρίστηκε και κυνηγήθηκε από κάποιους από τους συγκεντρωμένους, καθώς είχε προηγηθεί επεισόδιο στο παρελθόν.