Με μία εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου στο εργοστάσιο της Tetra Pak® στην περιοχή Gornji Milanovac, η κορυφαία εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων στον κόσμο γιόρτασε τα 50 χρόνια δραστηριοποίησης της στη Σερβία.

Από την άφιξη της πρώτης γεμιστικής μηχανής Tetra Pak® για παστεριωμένο γάλα στη χώρα το 1963, η εταιρεία προσφέρει καινοτόμες λύσεις επεξεργασίας και συσκευασίας που ανταποκρίνονται σταθερά στις ανάγκες τόσο των πελατών της όσο και των καταναλωτών. Έως και σήμερα καινοτομίες της Tetra Pak, όπως η πρώτη
αυτοματοποιημένη γραμμή για γάλα μακράς διαρκείας αλλά και οι ασηπτικές της συσκευασίες, έχουν αλλάξει ριζικά τη ζωή των καταναλωτών και έχουν επαναπροσδιορίσει την ασφάλεια των τροφίμων.

Στη Σερβία η Tetra Pak® κατατάσσεται μεταξύ των εταιρειών με τη μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα, καθώς το εργοστάσιο της στο Gornji Milanovac παράγει και εξάγει υλικά συσκευασίας για περισσότερους από 200 πελάτες σε 52 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, το 70% της παραγωγής του προορίζεται για το εξωτερικό. Παράλληλα, ο όγκος παραγωγής του εργοστασίου σημειώνει σταθερή αύξηση. Το 2012 παρήγαγε συνολικά 1,9 δις τυποποιημένες συσκευασίες που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ποσότητα παραγωγής από την ίδρυση του.

Επιπλέον, η επιτυχημένη λειτουργία του εργοστασίου επιβεβαιώνεται και με την απονομή του διεθνούς βραβείου «Advanced Special Award for TPM Achievement» στον τομέα των εφαρμογών παραγωγής. Μάλιστα, το εργοστάσιο στο Gornji Milanovac είναι το μοναδικό εργοστάσιο του Ομίλου Tetra Pak® στην Ευρώπη και ένα από τα λιγοστά σε ολόκληρο τον κόσμο που έλαβαν την παραπάνω τιμητική διάκριση το 2012.

Με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων παρουσίας της Tetra Pak® στη Σερβία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tetra Pak Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κ. Ola Elmqvist, δήλωσε: «Η ασφάλεια τροφίμων και η καινοτομία βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής μας φιλοσοφίας από την ίδρυση μας. Σε συνεργασία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο, είμαστε υπερήφανοι για τη συμβολή μας στην ανάπτυξη των βιομηχανιών γαλακτοκομικών προϊόντων και υγρών τροφίμων στη Σερβία. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία, καθώς χάρη σε αυτήν η Tetra Pak βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς της χώρας, διανέμοντας ολοκληρωμένες λύσεις συσκευασίας και επεξεργασίας παγκοσμίως».

«Η δραστηριοποίηση της Tetra Pak® στη Σερβία, εδώ και 50 χρόνια, αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα συμβολής στην αγορά της χώρας. Επιπλέον, αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της σουηδικής επιχειρηματικής κοινότητας στη Σέρβικη οικονομία», σχολίασε η Α.Ε. ο Πρέσβης της Σουηδίας στη χώρα, κ. Christer Asp.

Πιστή στο όραμα και τη φιλοσοφία της, η Tetra Pak® συνεισφέρει σταθερά στην κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Έτσι, στο πλαίσιο του εορτασμού, η Tetra Pak Σερβίας ανακοίνωσε την υποστήριξη δύο σχολείων της περιοχής Gornji Milanovac, εξασφαλίζοντας όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να συνεχίσει να προσφέρει οικονομική υποστήριξη σε οργανισμό για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Εδώ και 50 χρόνια η εταιρεία φροντίζει να προστατεύει όχι μόνον «ό, τι είναι καλό για τον καταναλωτή» αλλά και «ό, τι είναι καλό για το περιβάλλον», το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή των πρώτων υλών για την παραγωγή των χάρτινων συσκευασιών Tetra Pak®. Σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή αποτελεί η λειτουργία του πρώτου μύλου ανακύκλωσης χάρτινων συσκευασιών στη Σερβία από το 2012. Στο μύλο ανακύκλωσης Brzan αποστέλλονται για ανακύκλωση χάρτινες συσκευασίες τόσο από την Tetra Pak Σερβίας όσο και από άλλες αγορές της Tetra Pak στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα αποτελεί σημείο αναφοράς για περιβαλλοντικές πρακτικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ TETRA PAK®
Η Tetra Pak® αποτελεί την κορυφαία εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων παγκοσμίως. Σε στενή συνεργασία με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας, παρέχουμε ασφαλή, καινοτόμα και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που καλύπτουν καθημερινά τις ανάγκες εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Με 23.000 εργαζόμενους και επιχειρηματική δράση σε περισσότερες από 170 χώρες, πιστεύουμε στην υπεύθυνη ηγεσία στο χώρο καθώς και σε μια βιώσιμη ανάπτυξη. Το μότο μας «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ™» αντικατοπτρίζει το όραμά μας για ασφαλή και διαθέσιμα τρόφιμα παντού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Tetra Pak® και τα προϊόντα της διατίθενται στην ιστοσελίδα www.tetrapak.com/gr


Το εργοστάσιο της Tetra Pak στην περιοχή Gornji Milanovac της Σερβίας


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tetra Pak South Eastern Europe, κ. Ola Elmqvist