«Επιχειρησιακά έτοιμο» το υπουργείο για τη διαθεσιμότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έλλειμμα προσωπικού σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σύμφωνα με τους πρυτάνεις


ΕΛΛΑΔΑ
17:11
17/09/2013
«Επιχειρησιακά έτοιμο» το υπουργείο για τη διαθεσιμότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
3
loading

Επιχειρησιακά έτοιμες δηλώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσουν το μέτρο της διαθεσιμότητας περίπου 1.700 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ -και συνακόλουθα αυτό της ενδοπανεπιστημιακής κινητικότητας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή με τους πρυτάνεις, από τους οποίους έλαβε τη δέσμευση ότι θα παρέδιδαν εντός του Σαββατοκύριακου τις αξιολογήσεις του διοικητικού προσωπικού.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, το τελευταίο είχε αποστείλει έγγραφο με δέκα σημεία- δείκτες για τον υπολογισμό των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που θα μπουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Με το έγγραφο αυτό, το υπουργείο ζητούσε την καταγραφή του υφιστάμενου προσωπικού ανά σχέση εργασίας (μόνιμοι ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), ανά επίπεδο εκπαίδευσης και ανά κλάδο. Επιπροσθέτως ζητούσε την καταγραφή του πλήθους των τμημάτων ανά ίδρυμα, των μελών διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού στα πανεπιστήμια ή εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ και της γεωγραφικής διασποράς, εφόσον υπάρχει, σε πόλεις του ιδρύματος.

Οι πρυτάνεις, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα στο Λαύριο για το θέμα της διαθεσιμότητας, απέστειλαν τις λίστες αξιολόγησης από τις οποίες προκύπτει ότι σε όλα τα ιδρύματα υπάρχει έλλειμμα προσωπικού καθώς χρησιμοποιήθηκε διαφορετικός πολλαπλασιαστής από αυτόν που είχε υποδείξει το υπουργείο.

Όπως τονίστηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο θα έχει αξιολογήσει έως το τέλος της εβδομάδας τα στοιχεία που δόθηκαν από τα ιδρύματα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, στη συνέχεια θα προχωρήσει στο λεγόμενο «plan b», δηλαδή στην επιλογή του προσωπικού που πλεονάζει και που μπορεί να τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ccp21

  Πολύ δύσκολο σταυρόλεξο για τους πρυτάνεις η διαθεσιμότητα. Ποιον να αξιολογήσουν; Την κόρη τους, την φίλη τους, την ξαδέλφη τους, το γιο τους; και πάει λέγοντας...

  1. avatar Daphne

   Η κατάσταση στα ΑΕΙ σε σχέση με τους \"συγγενείς\" σαφώς είναι πολύ καλύτερη (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η φράση) σε σύγκριση με αυτήν στα υπουργεία, στη Βουλή ή στους ΟΤΑ! Εμφανίζεται ο κάθε πικραμένος και άσχετος και κάνει σχόλια για θέματα που δεν γνωρίζει. Ή μήπως γνωρίζει και παίζει άλλου είδους ρόλο στη συγκεκριμένη περίσταση;

   1. avatar FAYE

    Καλά λες.
    Ξέχασε να αναφέρει τις γκόμενες.
    Μπορεί σε άλλους οργανισμούς οι θεσμοί της οικογένειας να είναι πιο δυνατοί, αλλά και στα ΑΕΙ, δόξα τον Θεό, την οικογένεια την σεβόμαστε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει